Els Mossos decomissen 45 caderneres a Cornellà destinades a la venda il·legal

Els seus propietaris els van abandonar quan va arribar la policia per evitar ser enxampats
Imatge de dos dels ocelletes recuperats pels Mossos d'Esquadra.
Imatge de dos dels ocelletes recuperats pels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d’Esquadra van comissar, el passat dimecres 5 d’abril, 45 ocells fringíl·lids a Cornellà de Llobregat en una operació coordinada per agents Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud.

 

Gran afició als ocells com les caderneres

Segons preveu la Llei de protecció dels animals es tracta d’espècies de fauna silvestre i la seva comercialització és il·legal. El comís es va fer en el marc d’un control policial en un conegut mercat ambulant de Cornellà de Llobregat on es reuneixen un gran nombre d’ocellaires aficionats al món dels fringíl·lids.

Fruit de l’actuació dels agents es van intervenir 45 ocells fringíl·lids i les 18 gàbies on estaven repartits que els seus propietaris havien abandonat amb l’objectiu d’evitar la denúncia administrativa corresponent. Els agents els van recollir i van aixecar una acta de comís per abandonament d’ocells fringíl·lids. Totes les aus comissades eren 'Carduelis carduelis', conegudes popularment com a caderneres.

 

Aquesta pràctica il·legal pot generar beneficis als ocellaires si es té en compte que una au té un preu de sortida d’entre 30 i 50 euros i pot arribar a superar el miler d’euros. Els ocells comissats van ser immediatament dipositats en un centre de recuperació de fauna salvatge.

 

Prohibida la compravenda d'aquest ocells

Els Mossos recorden que per la tinença d’ocells fringíl·lids, com la cadernera, a Catalunya cal tenir la autorització nominal de captura on consta el nombre, espècie i número d’anella de cadascun. En cap cas està permesa la compravenda d’aquests ocells fringíl·lids.  Comentaris

envia el comentari