Els Mossos denuncien un camioner al Penedès per manipular el tacògraf del seu vehicle

Es tracta d'un tipus d'aparell digital que no s'havia detectat mai fins ara

camió
El camioner havia manipulat el tacògraf digital | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van denunciar dilluns passat un camioner que transportava mercaderies, amb matrícula romanesa, i circulava per l'AP-7 a Gelida, a l'Alt Penedès, amb un tacògraf digital manipulat d’un tipus que no s'havia detectat mai fins ara.

Els agents van aturar un camió de mercaderies per fer-hi una inspecció i es van adonar que el tacògraf presentava un funcionament anòmal. Per això, van traslladar el camió fins a un taller autoritzat de tacògrafs a les Franqueses del Vallès, on van constatar que, tot i que el vehicle estava circulant, l'aparell enregistrava descans i el comptaquilòmetres estava aturat. La investigació va certificar que el vehicle havia fet uns 75.000 quilòmetres sense que quedessin enregistrats.

Havia estat inspeccionat en set ocasions

Els agents també van comprovar que el mateix camió havia estat inspeccionat en set ocasions anteriors, a diferents països de la Unió Europea, des de l’octubre de 2017, sense que s’hagués detectat cap anomalia.

Posteriorment, els agents van traslladar el camió als tallers mecànics de l’empresa fabricant del vehicle per cercar errors de funcionament que poguessin indicar manipulacions dels equips que, juntament amb un programari del mateix cos policial, van aconseguir acreditar que el vehicle havia fet uns 75.000 quilòmetres sense que quedessin enregistrats.

El taller va retirar tota la instal·lació i n'hi va instal·lar una de nova, amb cost aproximat d’uns 1.500 euros pel transportista. A més, el camioner s'exposa a una sanció prevista per la llei de 4.000 euros.

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari