Els Mossos desallotgen un bloc de Gràcia ocupat per 30 persones, 5 d'elles menors

Els ocupants no tenen una alternativa d'habitatge i demanaven negociar un lloguer social per seguir visquent a la propietat

Desallotjament a Gràcia
Els ocupants vivien al bloc feia sis anys  | Twitter | @HabitatgeGracia

Els Mossos d'Esquadra estan desallotjant per ordre judicial un bloc ocupat per una trentena de persones a Gràcia, conegut com 'L'Armadillo', al carrer de Sant Salvador. Els ocupants, cinc dels quals són menors, hi viuen des de fa sis anys i asseguren que no tenen una alternativa d'habitatge. Segons han explicat, l'edifici és del fons d'inversió Cerberus, a qui BBVA va vendre la seva cartera immobiliària l'any passat.

El bloc tenia un desallotjament amb data oberta durant tot el mes de febrer. Ells mateixos van demanar fa uns dies un lloguer social i negociar directament amb l'entitat bancària després que les gestions de l'Ajuntament de Barcelona s'haguessin «esgotat», van dir. 

Les famílies se'n van a una pensió

Desallotjament a Gràcia
Les famílies havien demanat un lloguer social   | Twitter | @HabitatgeGracia

 

El bloc s'havia salvat tres vegades del desnonament, però avui es famílies de 'L'Armadillo' han estat desallotjades pels efectius de Mossos al carrer Santa Clotilde, traient una a una les persones que s'oposaven a l'actuació.

Ara les famílies aniran a una pensió, ja que per ara no tenen cap altra alternativa. Els moviments socials havien alertat de la dificultat d’aturar el cas amb i subratllaven la presència de menors que podien quedar sense sostre, denunciant el gran paper del poder financer, ja que en aquest cas l'edifici és propietat d'un banc.

Campanya ciutadana contra l'especulació immobiliària

Col·lectius ciutadans de la Vila de Gràcia i del barri de Vallcarca van presentar justament la setmana passada una campanya sota el nom #5PuntsPerA5Barris conta l'especulació i en defensa dels serveis i l'habitatge públic


Comentaris

envia el comentari