EN DIRECTE

⚠ Alerta màxima a Catalunya pel fort temporal de vent

Els Mossos desarticulen una banda criminal que hauria estafat més de 100.000 euros amb microcrèdits fraudulents

Hi ha més de 30 víctimes particulars i disset entitats financeres perjudicades

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones i n'investiguen deu més com a presumptes autors de diverses estafes a través de microcrèdits. De fet, hi ha dictades ordres de detenció per a tres d'ells, entre els quals hi ha el presumpte cap de la trama investigada, que està fugit de la justícia i fora del territori català. Es calcula que haurien obtingut més de 100.000 euros en aproximadament un any.

 

El grup criminal feia servir documents d'identitat del mercat negre per crear nòmines fraudulentes a partir de plantilles originals d'empreses molt conegudes. A continuació, utilitzava els mateixos documents per obrir comptes bancaris per fer compres finançades que no es pagaven. Els productes adquirits es revenien a través d'aplicacions de compravenda d'articles. 

 

Compraven productes finançats que no pagaven

La investigació es va iniciar el 23 de març, quan agents adscrits a l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona van detectar diverses estafes consistents en finançaments fraudulents que tenien diversos punts coincidents. La investigació va situar com a sospitosos un grup de persones que tenien relacions personals entre elles.

 

La banda obtenia documents d'identitat provinents del mercat negre per crear nòmines fraudulentes a partir de plantilles originals d'empreses molt conegudes. A continuació obria comptes bancaris i els seus membres es feien passar per les persones titulars dels documents per comprar productes finançats que no pagaven. 

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Bàsicament adquirien aparells tecnològics d'alta gamma, bicicletes de primeres marques i, fins i tot, mobles o aires condicionats. Després d'obtenir aquests béns, els revenien a través d'aplicacions de compravenda d'articles a preus competitius que no aixecaven sospites sobre la seva procedència il·lícita.
 

Un total de 77 fets delictius

Durant els prop de dotze mesos que els estafadors han dut a terme aquesta pràctica delictiva han aconseguit defraudar més de 109.000 euros. De fet, aquesta investigació ha permès que es resolguin 77 fets delictius amb 31 víctimes particulars i disset entitats financeres perjudicades. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 5 de desembre i van quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.