Un dels detinguts durant l'operatiu dels Mossos d'Esquadra arran dels aldarulls de Barcelona

Els Mossos desarticulen un grup «violent i organitzat» implicat en els greus aldarulls

En total, vuit persones han quedat detingudes, sis de les quals són de nacionalitat italiana

Vuit dels 13 detinguts pels aldarulls de dissabte passat formaven un grup «violent i organitzat»  que els Mossos d'Esquadra ha donat per desarticulat. Segons ha informat la policia catalana, es tracta de cinc homes i tres dones, tots majors d'edat, que van actuar conjuntament i «amb un grau de violència molt elevat».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els Mossos asseguren que estan també darrera la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana, acció en la qual van actuar «de manera conjunta». Dels vuit, sis són de nacionalitat italiana,  un de nacionalitat francesa i un altre espanyola. Els detinguts han passat aquest dimarts a disposició judicial com a presumptes autors de delictes de pertinença a grup criminal, temptativa d'homicidi i desordres públics i danys.

Un grup molt actiu que cometia accions «agressives i violentes»

Els Mossos han explicat que durant les últimes mobilitzacions havien detectat l'existència d'un grup molt actiu que actuava amb un alt nivell d'organització cometent accions «agressives i violentes cap a la policia». Ho feien sempre en grup, alguns realitzaven l'acció vandàlica i la resta protegien l'acció i donaven cobertura i la via de sortida per tal d'evitar ser detinguts.

En tot moment prenien mesures de seguretat i autoprotecció i aprofitaven la gran quantitat de persones que hi havia aplegades «per tal de promoure l'acció violenta i generar el màxim de confusió i dificultats per part de la policia». Els agents van desplegar un dispositiu específic dissabte passat amb l'objectiu de neutralitzar aquest grup. L'acció policial va acabar amb la detenció en un primer moment de set membres del grup i, posteriorment, la d'un vuitè.Arran d'aquestes detencions i les investigacions fetes, els Mossos van fer aquest dilluns dues entrades i escorcolls en unes naus industrials ocupades a Canet de Mar i Mataró (Maresme). Els agents van portar els detinguts fins a les naus i van recollir el màxim de proves i indicis que els relacionessin amb els fets investigats i la seva trajectòria delictiva. Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions.