IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos desarticulen una organització criminal del Maresme dedicada a estafar empreses i al blanqueig de capitals

La banda estaria integrada per vuit membres, sis dels quals ja han estat detinguts

Mossos d'Esquadra en una operació policial
Mossos d'Esquadra en una operació policial | Cedida

Agents dels Mossos d'Esquadra van desarticular, el passat 25 d'octubre, una organització criminal formada per vuit persones de nacionalitat espanyola, acusades per delictes de blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal i falsificació de document públic. Dels vuit membres integrants de l'organització, n'hi ha dos que encara es troben en recerca i captura. Els investigadors van realitzar cinc entrades i registres en els domicilis dels caps de l'organització situats a les poblacions d'Argentona i Mataró.

Les informacions sobre les estafes d'aquests delinqüents van iniciar-se el 2016. Realitzades en empreses, algunes d'elles multinacionals, aquestes estafes eren liderades per un home d'alt poder adquisitiu, cosa sorprenent, perquè la seva activitat laboral era pràcticament nul·la. Les estafes rondaven els 17 milions d'euros.

Durant els 20 mesos que es va allargar la investigació, es va poder comprovar com, aquesta organització criminal intentava establir contacte i acords de col·laboració amb altres bandes per tal de treballar juntes en algunes estafes. Les empreses estafades pertanyien al ram de la construcció, a les que emetien pagares per tal d'aconseguir els crèdits bancaris a favor seu que, òbviament, mai eren retornats ni s'utilitzaven per construir res.


Comentaris

envia el comentari