rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els Mossos d'Esquadra cessen la seva cap de comunicació per un tuit personal sobre 'La Manada'

Així ho van comunicar aquest passat divendres 27 d'abril
Imatge d'arxiu de la cap de comunicació dels Mossos d'Esquadra, Patricia Plaja. | Twitter

 

Els Mossos d'Esquadra van comunicar aquest passat divendres, 27 d'abril, el cessament de la cap de comunicació de la policia catalana, Patricia Plaja, per un missatge publicat al seu compte personal de Twitter després de conèixer-se la sentència de 'La Manada', segons ha publicat 'la Vanguardia'.

 

Un tuit en què la periodista demanava anar més enllà de la sentència, i advertia que el que falla és «el poder judicial». Unes paraules que, malgrat tenir molt poca repercussió —no va arribar ni a la desena d'interaccions— ha acabat sent eliminat. 

 

«El problema no és un jutge, ni el vot particular. Ens equivocarem si ho centrem tot amb això. El que falla és el poder judicial. Una altra vegada», publicava Patricia Plaja a Twitter. 

  

 

 

 

El missatge de Patricia Plaja sobre 'La Manada' que ha estat eliminat. | La Vanguardia

 

Els Mossos han perdut la confiança amb Plaja 

D'altra banda, i segons explica el citat mitjà, Plaja ha sigut guardonada amb innombrables premis i reconeixements per la gestió de la comunicació dels Mossos d'Esquadra durant els atemptats de Barcelona i Cambrils. 

 

Sorprenentment, el mateix dia, la 'comunity manager' del Twitter de la Policia Nacional publicava un tuit en solidaritat amb la víctima de 'La Manada', el qual va rebre milers de missatge de suport. 

 

No obstant això, i sobre el perquè del cessament de Plaja, un portaveu de la policia catalana va explicar al citat diari que els caps «han perdut la confiança amb Plaja per haver posat en dubte el poder judicial espanyol». 

 

Una decisió que hauria pres directament el nou cap dels Mossos, Ferran López, i de la cap de comunicació del departament, Esther Sastre. La prefectura de policia argumenta el cessament per què «és un càrrec de confiança i el seu nom és inevitable que s'identifiqui amb els Mossos d'Esquadra». «Mossos estan intentant refer les relacions amb el poder judicial» afegeixen i per això qüestionen l'opinió personal de Patrícia Plaja en el seu compte de Twitter personal.

 

Patrícia Plaja ha estat cessada del càrrec aquest, però, de moment, es manté dins l'equip de comunicació de Mossos, segons informen diversos mitjans.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris