URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Els Mossos d'Esquadra detenen tretze manifestants a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

Es tracta d'una acció de protesta sorpresa dels Comitès en Defensa de la República

 

Els manifestants, simpatitzants dels Comitès de Defensa de la República (CDR), que aquest matí s'han encadenat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, denuncien que els Mossos d'Esquadra han detingut un total de tretze persones, que a hores d'ara continuen en mans de la policia. És per això que, després de ser desallotjats pels Mossos, han decidit asseure's al mig del carrer, tot i les crides de la policia perquè abandonin la via. 

 

 

Encadenats a les portes del TSJC

Segons han detallat alguns membres dels CDR a través de les xarxes socials, alguns dels manifestants s'han encadenat a les portes de l'alt tribunal i es viuen moments de tensió entre els concentrats i la policia. La protesta ha començat cap a les vuit del matí, coincidint amb el 23-F, i ha aplegat centenars de persones al Passeig Lluís Companys, el qual ha quedat bloquejat. 

 

Els concentrats criden a favor de l'exmajor dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, demanen la «llibertat dels presos polítics», canten «els carrers seran sempre nostres» i demanen «resistència». Tot i que els agents han pogut desallotjar desenes dels concentrats a les portes del TSJC, encara hi ha una trentena de persones que resisteixen en el bloqueig de l'entrada del palau.