Els Mossos detenen el pressumpte assassí de la prostituta a Barcelona

L'home es va entregar a les autoritats

 

Mossos d'Esquadra detenen el pressumpte assassí de la prostituta de Barcelona | Cedida

 

L'assassinat d'una prostituta xinesa al barri del Raval de Barcelona podria entrar en la seva fase de resolució. Els Mossos d'Esquadra han informat sobre la detenció del presumpte autor del crim. Segons informen fonts policials, l'home s'ha inculpat, pel que ha estat custodiat per patrulles des de l'hospital municipal de Barcelona.

La dona, de 48 anys, va ser trobada morta el passat diumenge per la seva parella. Aquest, va explicar als agents de la policia catalana que, la nit anterior, la víctima va tenir una cita amb un client habitual italià. L'endemà, després de dormir a casa de la seva mare, l'home va arribar al pis i la va trobar en el dormitori, tapada amb un llençol i amb un tall al coll.

 

L'home, de 31 anys i d'origen espanyol, va trucar immediatament als Mossos d'Esquadra, que li van prendre declaració per descobrir que, la parella, vivia en l'edifici des de feia poc més d'un any, però que quan la dona treballava, ell marxava a dormir fora. La víctima coneixia els seus clients en la ronda de Sant Antoni, convidant-los a la seva casa del Raval.

Vuit víctimes mortals a Catalunya

En les acaballes del 2017, es comptabilitza un total de vuit dones assassinades per les seves parelles o exparelles, a Catalunya, durant tot l'any. No obstant això, no s'inclou en aquestes dades el registre de les prostitutes, doncs es considera que, per contemplar-se la violència masclista, ha d'existir un vincle afectiu entre l'agressor i la víctima.

 

Cal recordar que, per garantir el benestar de totes les persones damnificades per aquest tipus de situacions, es troba a la disposició el número de telèfon 016, d'atenció a les víctimes de mals tractes per violència de gènere, al qual es pot trucar sense deixar cap rastre a la factura del telèfon.