Els Mossos d'Esquadra detenen el presumpte autor del doble crim del pantà de Susqueda

La policia ho ha informat aquest dilluns al matí
Imatge d'arxiu del dispositiu de recuperació dels cossos del pantà de Susqueda | EFE

 

Els Mossos d'Esquadra han informat de la detenció del presumpte autor del crim del pantà de Susqueda, que va tenir lloc a finals del passat mes d'agost. Els agents l'han detingut a Santa Coloma de Farners, a La Selva. 

 

Així doncs, aquest dilluns, 26 de febrer, s'ha detingut el presumpte autor del doble homicidi que va acabar amb la vida de dos joves de 23 i 21 anys quan aquests es dirigien al pantà de Susqueda per fer una excursió amb caiac. 

 

Sis mesos treballant en el cas

Així doncs, des del passat 24 d'agost, agents de la Unitat de Desapareguts dels Mossos d'Esquadra han treballat per resoldre aquest cas. Cal recordar que els joves desapareguts, Marc i Paula, van desaparèixer als voltants del pantà, on tenien previst passar uns dies i realitzar excursions amb el seu caiac. Com que no havien rebut cap notícia dels dos, les seves famílies es van posar en contacte amb la policia.

 

En un primer moment, les autoritats van especular amb la possibilitat que es tractés d'una fuga voluntària però pocs dies després van localitzar el caiac i el seu Opel Zafira de color blau, que algú havia intentat enfonsar a les aigües del pantà amb pedres. Finalment, el 26 de setembre, i després d'una intensa cerca, els cossos dels joves van aparèixer, amb les mans lligades i també amb pedres, en un intent d'enfonsar-los al pantà. 

El soroll dels trets, essencial

I és que també cal recordar que les marques de trets van ser molt importants en la investigació, ja que ni els objectes ni els cossos van poder confirmar la identitat de l'assassí. L'única solució que tenia la policia era centrar-se en els trets, que els pocs veïns de la zona van reconèixer haver sentit la nit de la desaparició. 

 

No obstant això, la dada clau per poder identificar el lloc de l'assassinat va ser, però, el soroll dels trets, que tres testimonis clau van sentir en la mateixa direcció, sense poder determinar, naturalment, el lloc de procedència. Els testimonis no estaven en el mateix lloc quan van sentir els trets, i és per això que els agents de la policia es van col·locar en els mateixos punts, i després d'algunes proves van determinar que el lloc del crim era un barranc conegut com la font del Borni.