Els Mossos detindran quatre membres dels CDRs per no presentar-se al jutjat

Es jutgen tretze persones per haver-se encadenat davant del TSJC en una acció sorpresa dels CDR el passat mes de febrer | Quatre d'ells no s'han presentat al judici

Els Mossos desallotgen els membres del CDR
Els Mossos desallotgen els membres del CDR del TSJC.  | CatalunyaDiari.cat

El jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona ha dictat una ordre de crida i detenció contra quatre membres de diferents CDR del país després de no haver-se presentat davant del jutge citats imputats per haver-se encadenat davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El passat mes de febrer, en el marc d'una acció sorpresa dels CDR de diferents municipis de Catalunya, van ser identificades quan els Mossos d'Esquadra van desallotjar la manifestació després d'una hora de protesta.

Quatre persones de diversos CDR

Les quatre persones que ara se n'ha ordenat la seva detenció s'enfronten a una pena de presó dos anys i mig per desordres públics per petició del fiscal tal com se'ls hi va notificar el passat mes d'octubre. En rebre aquest escrit d'acusació els membres del CDR van decidir no presentar-se al judici i avui el jutge, en veure que han fet efectiva la seva amenaça, n'ha ordenat als Mossos d'Esquadra que se'ls detingui i siguin posats a disposició judicial per tal de poder-los jutjar.

Es tracta de quatre persones dels CDR de Terrassa, Matadapera, Gràcia i Sabadell que han aprofitat aquest judici per, segons han explicat grups de suport, fer un acte de desobediència contra un procés judicial que asseguren té connotacions polítiques. Durant aquest divendres, dia que s'ha iniciat el judici contra els membres del CDR que sí que han assistit al jutjat, diversos militants d'aquests grups independentistes s'han reunit davant de la Ciutat de la Justícia. En total hi ha tretze persones encausades per les quals es demanen, per la majoria, dos anys i mig de presó i per dues d'elles, un any i sis mesos de condemna.

Manifestacions de suport quan siguin detinguts

Amb l'ordre vigent, ara hauran de ser els Mossos els encarregats de cercar i detenir a les quatre persones que no s'han presentat al jutjat. Els CDR han convocat diverses manifestacions i concentracions de suport als detinguts el dia que siguin arrestats.


Comentaris

envia el comentari