Detingut un home pels Mossos d'Esquadra

Els Mossos detenen dos lladres multireincidents que es feien passar per operaris del gas

Les víctimes acostumen a ser gent gran

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos lladres  multireincidents que es feien passar per operaris del gas  per assaltar  a les seves víctimes. La policia els buscava des del mes de gener, després que assaltessin una dona de 79 anys i que vivia sola, al  Prat del Llobregat.

La policia catalana ha detingut els lladres en dues actuacions diferents d’aquest mes de maig, els dies 8 i 28. Un dels detinguts acumula una dotzena d’antecedents per fets similars i el jutge ha ordenat el seu ingrés a presó. El segon lladre, en canvi, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

El relat dels fets

Els fets que van originar la investigació  es remunten al 16 de gener. La víctima  va ser enganyada des del primer moment, ja que abans de la visita dels lladres va rebre una trucada d’una presumpta companyia de gas que l’alertava de la necessitat de passar la revisió de la instal·lació.

Amb el terreny preparat, un dels assaltants va anar a casa de la dona fent-se passar per revisor  del gas i va deixar la porta entreoberta perquè, un cop dins l’habitatge, pogués entrar el segon lladre  per remenar l’habitatge mentre el primer distreia a la víctima amb la teòrica revisió de la instal·lació del gas.

El que no havien previst els lladres és que la nora  de la víctima va accedir a l’habitatge just en aquell moment. Va anar cap a la cuina i hi va trobar la seva sogra en companyia del fals tècnic, una situació que va descol·locar el lladre. Després de respondre amb evasives les preguntes de la nora, l’home va fugir de l’edifici.

Quan les dues dones es van pensar que ja estaven fora de perill, va entrar en escena el segon lladre, que s’havia tancat al dormitori de la dona. L’individu es va posar una caputxa per no ser identificar, es va encarar amb les víctimes  i les va empènyer per poder fugir enduent-se diverses joies.