Els Mossos detenen tres membres dels CDR's que es van encadenar al TSJC

Els arrestats han estat traslladats a la Ciutat de la Justícia on se'ls ha llegit l'escrit d'acusació per uns delictes de desobediència i resistència a l'autoritat per la protesta del 23 de febrer

Els Mossos d'Esquadra retiren membres del CDR de les portes del TSJC
Els Mossos d'Esquadra retiren membres del CDR de les portes del TSJC en una protesta anterior   | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d’Esquadra han detingut a tres membres dels CDRs que van participar en l’encadenament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el passat 23 de febrer. La detenció ha tingut lloc precisament davant d’aquest tribunal, després d’una roda de premsa convocada precisament per criticar el procés judicial obert contra les 24 persones que van participar en les protestes d’aquella jornada.

Els convocants de la roda de premsa­­, Alerta Solidària, Decidim Ser i els CDRs, han confirmat que els detinguts són membres dels CDRs de Terrassa, Sabadell i del barri de Gràcia de Barcelona. Agents antidisturbis de la Brigada Mòbil (BRIMO)  han procedit al seu arrest i la seva posada davant d’un jutge, després d’encerclar als 50 participants en la convocatòria.    

 

Els detinguts no es van presentar en els tribunals

Els tres activistes independentistes han estat arrestats per la policia catalana per ser traslladats a la Ciutat de la Justícia, a l’Hospitalet de Llobregat, per ordre del jutge d'instrucció número 31. Aquests va dictar una ordre de detenció contra els tres membres dels CDRs perquè no es van presentar en els tribunals quan se’ls va requerir, com si van fer altres acusats per qui es va demanar penes de presó

50 persones han acudit a la roda de premsa dels CDRs davant el TSJC
50 persones han acudit a la roda de premsa dels CDRs davant el TSJC | Twitter / @DecidimSer

En aquesta ocasió, el magistrat podrà notificar-los el seu l'escrit d'acusació per uns delictes de desobediència i resistència a l’autoritat. Segons apunten fons judicials, la interlocutòria també afecta a dues persones més i afirma que un cop se’ls hagi comunicat l’obertura de judici oral, els detinguts seran posats en llibertat.

Hores després de la detenció, però, les organitzacions independentistes informaven en les xarxes socials que els detinguts continuaven a la comissaria dels Mossos de Les Corts i que encara no havien passat a disposició judicial.  

Mostrar la seva disconformitat amb el sistema judicial espanyol

Les plataformes convocants han recordat en un comunicat que les 24 persones encausades «han mostrat la seva disconformitat a ser processades pel sistema judicial espanyol». Consideren que «és aliè al nostre poble i que respon a interessos polítics» i que el seu objectiu és que es renunciï a la llibertat i la justícia «imposant la por».   


Comentaris

envia el comentari