CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un motorista en un accident a l'N-II a la Selva

Els Mossos detenen un monitor per agredir sexualment d'una nena de 4 anys a Barcelona

Els fets van tenir lloc a l'escola catòlica Reial Monestir Santa Isabel de Barcelona
Imatge de l'interior de l'escola Reial Monestir Santa Isabel de Barcelona | Cedida

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns, 5 de febrer, un monitor de l'escola Reial Monestir Santa Isabel de Barcelona i de 34 anys per agredir sexualment d'una alumna de 4 anys. 

 

Segons publica 'La Vanguardia', malgrat que la mare va aportar a la denúncia un informe mèdic de l'hospital Sant Joan de Déu que deia que la nena tenia una petita lesió als genitals, l'home ho ha negat rotundament. Dilluns va passar a disposició del jutjat número 25 de Barcelona, els quals van deixar-lo en llibertat amb càrrecs. 

Presentava una lesió als genitals

La mare va explicar als Mossos que feia dies que notava la seva filla «estranya» i que en dues ocasions va adonar-se que la roba interior de la seva filla tenia taques de sang. Finalment, la menor va dir a la mare el nom del monitor de l'escola i va reproduir el que li havia fet.

 

Va ser llavors quan la mare va anar a la comissaria dels Mossos de Les Corts i va presentar una denúncia relatant els fets. La nena va ser traslladada a l'hospital de Sant Joan de Déu, on es va comprovar que la menor presentava una petita lesió als genitals. 

 

L'endemà, i en el moment de ser detingut a les portes de l'escola, l'home es va mostrar sorprès i va acompanyar els agents al seu domicili. Allí va col·laborar amb ells, facilitant totes les contrasenyes perquè poguessin accedir al seu ordinador. No obstant això, els policies no va realitzar cap inspecció i es van limitar a bolcar tota la informació, la qual haurà d'analitzar una altra unitat dels Mossos. 

L'escola no va informar els serveis d'Inspecció

Tot i que l'escola —catòlica, de l'ordre dels Legionaris de Crist, situada a cor del barri de Sarrià— va tenir coneixement dels fets, ja que els pares de la víctima els van informar de la denúncia posada al treballador del centre, aquesta no va informar els serveis d'Inspecció ni al Consorci d’Educació de Barcelona, com estableix el protocol d'actuació en cas d'abusos sexuals.
 

No obstant això, l'escola va decidir finalment enviar un comunicat a les famílies, on s'informava que el dissabte passat es va tenir coneixement que una alumna hauria rebut un «tracte inadequat» per part d'un treballador subcontractat pel menjador i activitats d'oci al pati.

 

Tanmateix, des de la direcció del centre asseguren que el van fer fora de la feina en el mateix moment que els Mossos d'Esquadra el van detenir.