Els Mossos detenen Tania Varela, una narcotraficant gallega buscada des de 2011, a Vilanova i la Geltrú

Varela, de 44 anys, és l’única dona que apareix al llistat de 70 fugitius més buscats de l’Europol

La fitxa pública de la Europol de Tania Varela
La fitxa pública de l'Europol de Tania Varela | eumostwanted.eu

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns 26 de març a Vilanova i la Geltrú una presumpta narcotraficant gallega buscada per la justícia des del 2011. Es tracta de Tania Varela, una fugitiva que té tres ordres de detenció per blanqueig de capitals, a més de tràfic de drogues. 

A més, Varela, de professió advocada, també va ser condemnada a set anys de presó per tràfic d'estupefaents. Es tracta de l’única dona dels 70 fugitius més buscats de l’Europol. La gallega detinguda la tarda de dilluns, té 44 anys i és de nacionalitat espanyola. Ha estat detinguda a Vilanova i la Geltrú perquè segons han informat els Mossos, Varela residia de forma clandestina a Sitges. 

Detenen a una de les fugitives més buscades

En el moment de la detenció, inclús ha arribat a donar un nom fals per tal de no ser arrestada, però després de comprovar el seu veritable nom i l’ordre europea de recerca, ha estat detinguda de forma immediata. Concretament, ha estat localitzada al voltant de les 17.00 hores a un parc de la zona.

Tania Varela va ser detinguda l’any 2006 en una operació antidroga y condemnada a set anys de presó l’any 2013. Des de llavors era una dels 70 fugitius més buscats. El mateix 2013, l'Audiència Nacional va emetre una ordre de recerca, detenció e ingrés a presó contra ella per tràfic de drogues. 

Set anys de presó per tràfic de drogues i blanqueig de diners

Però un any després, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Cambados, a Pontevedra, també va sol·licitar una ordre recerca i detenció per un delicte de blanqueig de capitals. Finalment, l’any 2016, l'Audiència Nacional va tornar a emetre l’ordre de detenció i presó per tràfic d’estupefaents. 

La gallega de 44 anys ha pogut ser detinguda arran d’un dispositiu de vigilància que es va establir a Sitges. Varela passarà a disposició judicial i també s’investiga una possible relació amb altres persones ubicades a Catalunya, que explicaria el motiu pel qual va decidir viure de forma clandestina a Sitges


Comentaris

envia el comentari