rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Els Mossos detenen Tania Varela, una narcotraficant gallega buscada des de 2011, a Vilanova i la Geltrú

Varela, de 44 anys, és l’única dona que apareix al llistat de 70 fugitius més buscats de l’Europol
La fitxa pública de l'Europol de Tania Varela | eumostwanted.eu

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns 26 de març a Vilanova i la Geltrú una presumpta narcotraficant gallega buscada per la justícia des del 2011. Es tracta de Tania Varela, una fugitiva que té tres ordres de detenció per blanqueig de capitals, a més de tràfic de drogues. 

 

A més, Varela, de professió advocada, també va ser condemnada a set anys de presó per tràfic d'estupefaents. Es tracta de l’única dona dels 70 fugitius més buscats de l’Europol. La gallega detinguda la tarda de dilluns, té 44 anys i és de nacionalitat espanyola. Ha estat detinguda a Vilanova i la Geltrú perquè segons han informat els Mossos, Varela residia de forma clandestina a Sitges. 

Detenen a una de les fugitives més buscades

En el moment de la detenció, inclús ha arribat a donar un nom fals per tal de no ser arrestada, però després de comprovar el seu veritable nom i l’ordre europea de recerca, ha estat detinguda de forma immediata. Concretament, ha estat localitzada al voltant de les 17.00 hores a un parc de la zona.

 

Tania Varela va ser detinguda l’any 2006 en una operació antidroga y condemnada a set anys de presó l’any 2013. Des de llavors era una dels 70 fugitius més buscats. El mateix 2013, l'Audiència Nacional va emetre una ordre de recerca, detenció e ingrés a presó contra ella per tràfic de drogues. 

 

Set anys de presó per tràfic de drogues i blanqueig de diners

Però un any després, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Cambados, a Pontevedra, també va sol·licitar una ordre recerca i detenció per un delicte de blanqueig de capitals. Finalment, l’any 2016, l'Audiència Nacional va tornar a emetre l’ordre de detenció i presó per tràfic d’estupefaents. 

 

La gallega de 44 anys ha pogut ser detinguda arran d’un dispositiu de vigilància que es va establir a Sitges. Varela passarà a disposició judicial i també s’investiga una possible relació amb altres persones ubicades a Catalunya, que explicaria el motiu pel qual va decidir viure de forma clandestina a Sitges