Els Mossos detenen cinc vàndals que van pintar grafitis al Metro de Barcelona

Pel que fa als danys, es calculen per valor d'uns 4.000 euros als diferents combois del Metro

Imatge dels graffiters fent pintades al Metro de Barcelona.
Imatge dels graffiters fent pintades al Metro de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc joves grafiters en dues actuacions contra el vandalisme al metro de Barcelona. El 31 de juliol en van detenir quatre d'un grup de deu joves que van accedir a l'estació de la Línia 2 del passeig de Gràcia per pintar grafits als vagons del metro. En ser enxampats van fugir per l'interior dels túnels. Un cop detinguts, se'ls van intervenir 81 esprais. Pel que fa als danys, es calculen per valor d'uns 4.000 euros. La segona actuació es va produir a les Cotxeres de Nou Barris, el passat 1 d'agost. Set joves encaputxats van ser enxampats dibuixant grafits als vagons i els Mossos van poder-ne detenir un. En aquest cas els danys pujarien a 6.000 euros. Els Mossos els van confiscar una trentena d'esprais més. Els atacats de vàndals contra el Metro de Barcelona són continus.

Els Mossos han detingut cinc grafiters per intrusió a les instal·lacions ferroviàries, actes vandàlics i danys a vagons del Metro de Barcelona. La primera actuació, en la qual es van detenir quatre joves, va tenir lloc el 31 de juliol, a l'estació de la Línia 2 del Passeig de Gràcia, mentre que el cinquè detingut es va fer l'1 d'agost a la tarda a les cotxeres de Nou Barris. En tots dos casos, la cooperació i coordinació entre Mossos i la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de TMB va ser clau per poder localitzar i detenir els presumptes autors.

Un britànic, un australià i dos espanyols

En el primer cas van detenir quatre joves, d'entre 22 i 30 anys, com a presumptes autors d'un delicte de danys a vagons de metro, valorats en més de 4.000 euros. La detenció es va fer la matinada del 31 de juliol amb la col·laboració del servei de seguretat de TMB, que va alertar els Mossos de la presència d'un grup de joves a les vies i que també va participar activament en la recerca i detenció dels grafiters.

Agents desls Mossos i de la seguretat privada a l'andana del Metro.
Agents desls Mossos i de la seguretat privada a l'andana del Metro. | CatalunyaDiari.cat

 

Els fets van passar al voltant de les cinc de la matinada, quan els combois estaven estacionats a les vies i encara no s'havia iniciat el servei de metro diari. Els vigilants van detectar un grup d'uns deu joves que havien entrar a les instal·lacions ferroviàries i estaven pintant grafits en els vagons estacionats i van alertar la policia.

Quan els Mossos d'Esquadra hi van arribar els joves encara estaven a l'interior del Metro. En veure la policia van fugir corrent a través de les vies per l'interior dels túnels. Els agents van poder-ne detenir un en aquell moment, un home de 30 anys i nacionalitat britànica, però els altres van aconseguir escapar.

Finalment, els agents de paisà els van localitzar en la confluència dels carrers Diputació i Sardenya però, en veure que havien estat descoberts, van reprendre la fugida. Els Mossos van detenir tres joves més, dos d'ells de nacionalitat espanyola, de 22 anys, i un altre de nacionalitat australiana, de 23 anys. Se'ls va intervenir 81 esprais.

El cinquè graffiter detingut, a Nou Barris

La segona actuació va tenir lloc a les Cotxeres de Nou Barris el passat 1 d'agost, quan treballadors de TMB van alertar la policia en veure set encaputxats amb esprais de pintura. En aquest cas, els agents van poder detenir un dels grafiters que havien fet pintades als vagons de metro i que van causar uns danys valorats, aproximadament, en 6.000 euros. En aquest cas, es van comissar una trentena d'esprais.

Les dues investigacions continuen obertes per tal d'identificar i localitzar la resta de persones que van participar en els actes vandàlics. Els detinguts van quedar en llibertat a l'espera que el jutge els citi a declarar com a presumptes autors dels delictes de danys i desobediència i resistència a l'autoritat.


Comentaris

envia el comentari