YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Desarticulat un grup de joves que controlava la venda de droga a l'Hospitalet

S'havien fet forts en una plaça Blocs de la Florida i venien droga a menors d'edat; alguns cops, els hi donaven gratis per incitar-ne el consum | S'han detingut divuit persones i deu han ingressat a presó

Dos agents de l'ARRO de Mossos, en una imatge d'arxiu.
Dos agents de l'ARRO de Mossos, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra han detingut a l'Hospitalet de Llobregat divuit persones de nacionalitats dominicana i espanyola —deu major d'edat, d'entre els 18 i els 34 anys i vuit menors d'edat— per vendre drogues a menors d'edat en zones properes a dos centre educatius i espais lúdics infantils. Deu dels quals, els majors d'edat, han ingressat a presó per ordre del jutge instructor, imputats pels presumptes delictes contra salut pública i per pertinença a grup criminal.

Les investigacions es van iniciar el passat mes de setembre quan la policia va tenir coneixement de l'activitat d'un grup d'entre 20 i 30 joves que es reunien a la zona dels Blocs de la Florida, a l'Hospitalet de Llobregat, una de les zones més calentes d'aquesta ciutat del Barcelonès, amb la finalitat de vendre substàncies estupefaents, principalment marihuana i haixix, i que promocionaven i afavorien el consum d'aquestes drogues a menors d'edat.

La setmana passada, entre el 21 i el 26 d'octubre, els Mossos van prendre la zona que tenien controlada aquests joves amb agents del grup 200 amb l'objectiu de localitzar, identificar i determinar el nombre de participants en aquesta activitat delictiva i comprovar quin grau de participació tenien. La zona que controlava aquest grup de joves era molt a prop s'hi ubicaven dos centres educatius i espais per al lleure dels infants fet que ho convertia en molt sensible.

Tots tenien antecedents per tràfic de drogues

Els mossos van constatar que es tractava d'un grup criminal estable i ben organitzat format per joves, alguns d'ells menors d'edat, que s'havien instal·lat en aquesta zona de l'Hospitalet de Llobregat per reiterar en el temps la venda de drogues. Per la policia, aquest grup també promocionava i afavoria el consum de substàncies estupefaents entre els menors d'edat. Els detinguts en aquesta important operació dels Mossos no eren desconeguts per la policia, alguns ja havien estat detinguts per delictes relacionats amb la salut pública, entre altres causes.

Imatge de la droga que el grup 200 dels Mossos va intervenir als joves detinguts.
Imatge de la droga que el grup 200 dels Mossos va intervenir als joves detinguts. | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos van poder acreditar que aquest grup de joves funcionava com un grup criminal organitzat podent acreditar que els membres d'aquest grup realitzaven diferents tasques: captadors dels possibles compradors, venedors de les substàncies estupefaents i vigilants de l'entorn per evitar eventuals accions policials. A banda, els mossos van observar que els traficants duien a terme la seva activitat il·lícita en qualsevol franja horària i sempre a la via pública.

Oferien droga gratis als menors per incitar-ne el consum

Va ser el dia 26 d'octubre, divendres a la nit, quan l'activitat bullia, quan agents de paisà van rodejar tota la zona i van tancar totes les sortides per evitar que s'escapessin. Amb la col·laboració de l'ARRO dels Mossos i agents de Seguretat Ciutadana, van tancar el perímetre prèviament delimitat i van poder identificar 40 persones i en van detenir quinze, vuit dels quals menors d'edat. 

Els agents van intervenir 68 bossetes de plàstic amb dosis que presumptament contenien marihuana i haixix, ja preparades per a la seva venda, i uns 1.400 euros en efectiu. També es van recuperar tres telèfons mòbils sostrets. De matinada els fures dels Mossos, el grup de la policia que treballa de paisà, van poder tres persones més que també estaven entre els objectius de la policia.

Els deu arrestats majors d'edat van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó. Els vuit detinguts menors d'edat van passar a disposició de la Fiscalia de Menors. La policia va poder reunir proves que a més de la venda de droga també n'oferien de manera gratuïta als menors d'edat de la zona per incitar-los al consum.


Comentaris

envia el comentari