Els Mossos treuen pit d'haver enviat a presó sis lladres de Ciutat Vella

La policia catalana ha pogut resoldre 110 robatoris en comerços del districte i asseguren que el nombre de fets delictius s'ha desplomat després de les detencions

El nombre de robatoris en establiments comercials i oficines del districte de Ciutat Vella han baixat, segons els Mossos. I tot té una explicació. En els darrers tres mesos els Mossos han pogut resoldre 110 robatoris i han detingut a sis persones, que, a més, han aconseguit que el jutge els hagi enviat a presó. Tot i que això no arregla el greu problema d'inseguretat d'aquesta zona zero de la capital catalana, els Mossos n'han volgut treure pit en una nota de premsa aquest dissabte, 6 d'octubre, per demostrar la seva efectivitat en la seguretat ciutadana.

La darrera d'aquestes sis detencions es va fer el passat 30 de setembre quan agents de paisà van detenir un home de 32 anys i nacionalitat italiana després d'haver-lo investigat i haver-lo pogut relacionar amb disset robatoris en comerços en barris del centre de Barcelona.

Els tatuatges el van delatar

En aquest cas, la investigació es va iniciar fa uns mesos quan es van succeir una sèrie de robatoris en establiments comercials. L'autor dels fets, que actuava de nit, forçava les persianes metàl·liques dels establiments per accedir al seu interior i endur-se diners de la recaptació, ordinadors o dispositius electrònics. Sobretot, el lladre actuava preferentment a Ciutat Vella però també va cometre sis dels robatoris a l'Eixample. Gràcies als tatuatges que portava l'home, els investigadors de la Unitat d'Investigació de Ciutat Vella van poder-lo identificar i detenir-lo.

El botí que havia acumulat durant els disset robatoris va ser de més de gairebé 16.000 euros a més d'un telèfon mòbil d'alta gamma, dos ordinadors portàtils, peces de roba, un televisor i dos iPads. Igual que amb els altres cinc lladres que havien detingut els Mossos anteriorment, el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Estiu productiu a Ciutat Vella pels Mossos

Durant aquests mesos d'estiu els Mossos han detingut també a Ciutat Vella cinc lladres més que es dedicaven, com aquest darrer, a robar en botigues i oficines del centre de la ciutat de Barcelona. Tractant-se de robatoris amb força, ja que es violenta la porta per entrar-hi, si els poden enxampar, és més fàcil que el jutge n'ordeni l'ingrés a presó. Molt més complicat amb els furtadors professionals, els coneguts com a carteristes, que per la seva tipologia de delicte, molts cops no arriben ni a passar una hora sota custòdia policial quan són detinguts.

Amb aquestes sis detencions s'han pogut resoldre durant els darrers mesos 110 robatoris en botigues i oficines dels barris del Raval, del Gòtic i també del districte de l'Eixample. Es tracta d'un home, de nacionalitat espanyola, al qual se'l relaciona amb 49 fets en bugaderies del districte, dos homes, de nacionalitat italiana, acusats de cometre 26 robatoris i dos homes més, jubilats i de nacionalitat espanyola el Miguel i l'Antonio, que es dedicaven a entrar a robar en edificis d'oficines i que van cometre fins a 18 robatoris. Tots han ingressat a presó i els Mossos asseguren que l'índex de robatoris ha baixat a Ciutat Vella. Una flor que no fa estiu.


Comentaris

envia el comentari