Els Mossos d'Esquadra avisen d'una nova estafa a través del correu electrònic

T'arriba un fals correu electrònic de Paypal d'una suposada compra que realment no s'ha fet i et roben les dades personals

Avís del correu electrònic fraudulent fent-se passar per Paypal
Avís del correu electrònic fraudulent fent-se passar per Paypal | OSI

Els Mossos d'Esquadra alerten en una piulada des del seu compte de Twitter d'un nou intent d'estafa mitjançant el mètode de «phishing». És a dir, els estafadors envien correus electrònics que intenten suplantar a l'empresa real i així aconseguir les dades bancàries o personals de la persona que rep el correu electrònic.

 

Aquest cop es tracta d'una campanya fent-se passar per Paypal, l'empresa processadora de pagaments en línia, enviant un correu que simula ser una factura i la confirmació d'una compra que realment no s'ha fet. El missatge et facilita un enllaç per a poder cancel·lar la transacció, però realment és el pas on els estafadors acabaran apropiant-se de les dades personals i bancàries vinculades al compte de Paypal.

 

Massa estafes a través de correus electrònics i les xarxes socials

Si has rebut aquest correu electrònic, has accedit a l'enllaç i també has facilitat les teves dades, el més prudent és que contactis amb l'empresa Paypal i amb la teva entitat bancària per a informar d'aquest fet. A més a més de canviar la contrasenya d'accés a Paypal.

 

Lamentablement aquest no és el primer cop que els Mossos d'Esquadra informen d'una estafa a través d'internet. Fa uns dies avisaven de l'estafa que prometia un premi de 250.000 euros amb només contestar un correu i també d'una altra estafa, fa uns mesos, que regalava un Samsung Galaxy S9 i d'una falsa factura d'electricitat, entre altres.

 

Recomanacions per no ser víctima del «phishing»

Cal anar amb molt de compte amb els correus i missatges que es reben a través d'internet, per això és molt important que si en reps de persones desconegudes o que no hagis demanat, els eliminis directament. A més a més, tampoc s'ha de respondre en cap cas aquest tipus de correus i molt menys enviar les teves dades personals o bancàries.

 

S'ha de tenir molta precaució a l'hora de fer clic als enllaços que es comparteixen o fitxers adjunts que es descarreguen, ja sigui en correus electrònics, missatges de mòbil o whatsapp o en qualsevol xarxa social.

 

Mantingues actualitzat sempre tant els sistemes operatius com l'antivirus i, en cas de dubte, consulta directament amb l'empresa en qüestió, amb la teva entitat bancària o amb empreses tipus les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE) o l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI).


Comentaris

envia el comentari