Els Mossos eviten una mutilació genital a una nena de 12 anys al Pla d'Urgell

El cos policial va rebre l'alerta quan la nena estava a punt de viatjar al país d'origen de la seva família, on li havien de fer aquesta pràctica il·legal

Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu
Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d’Esquadra han pogut evitar que una nena, de Mollerussa, sigui sotmesa a una mutilació genital femenina que se li volia fer en el país d’origen de la seva família. Els agents van rebre l’avís aquest passat mes de juny, quan la menor ja estava a punt de fer el viatge per sotmetre’s a aquesta pràctica prohibida.

Un cop que van rebre l’alerta, els Mossos van procedir segons el protocol establert des de l’any 2002 i van parlar amb la família per informar-los que la mutilació femenina està prohibida.

A més, una altra de les mesures establertes en aquest protocol marca que les nenes han de passar un control pediàtric a l’anada i a la tornada del viatge, tot per comprovar que no han estat sotmeses a aquesta pràctica.

12 alertes per casos de mutilacions a tota Catalunya aquest 2018

Durant els mesos que han passat ja d’aquest any 2018, han estat 12 les alertes que han rebut els Mossos d’Esquadra per casos similars al succeït a Mollerussa. On més n’hi ha hagut ha estat a l’àmbit metropolità de Barcelona, on s’hi han detectat sis.

A Girona hi ha hagut en total tres alertes i al Camp de Tarragona dues. Cal destacar també que a Lleida, tot i que no hi ha hagut cap altre cas aquest any, sí que se n’han detectat més de 20 en els darrers deu anys.

Agressió sexual de cinc menors a una nena de 12 anys

Les nenes petites són sempre un grup vulnerable en aquest tipus de situacions, ja que si les seves famílies les obliguen a realitzar-se aquestes pràctiques, no poden fer res per evitar-ho. Però no només en aquests casos són vulnerables, també poden ser sotmeses més fàcilment, pel que també poden ser víctimes, més fàcilment, d'agressions o abusos sexuals, ja que els costa més defensar-se o és més simple enganyar-les.

De fet, en els darrers dies hi ha hagut un cas a Catalunya, concretament a la Bisbal d'Empordà. La Fiscalia de Menors investiga una agressió sexual per part d'un grup de cinc nois menors a una nena de 12 anys. Els nois l'haurien convençut perquè es despullés i li van fer fotografies amb un telèfon mòbil. Després van coaccionar-la utilitzant les imatges -l'amenaçaven de difondre-les si no els feia cas-. Li haurien fet tocaments i l'haurien obligat a fer una fel·lació a un dels menors.


Comentaris

envia el comentari