Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una noia detinguda pels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos intenten detenir un lladre: queden sorpresos en descobrir que ja és a presó

L'atracador acumulava més de 30 delictes i amenaçava el personal de l'establiment

Els Mossos d'Esquadra van quedar sorpresos en anar a arrestar a un lladre i descobrir on estava. Els fets van ocórrer recentment a Barcelona. I és que, després d'una llarga investigació, diversos agents de la policia catalana van aconseguir resoldre un total de tres robatoris que es van produir al barri de l'Eixample de Barcelona.

Aquests atracaments es van executar entre els passats mesos de gener i febrer de 2023. Arran dels treballs d'investigació, els agents van poder determinar que l'autor dels tres atracaments, comesos en dos hotels i en una farmàcia de la capital catalana, era la mateixa persona. Es tractava d'un home de trenta-cinc anys conegut àmpliament pels diferents cossos policials estatals, ja que tenia un currículum de delictes de més de trenta antecedents.

L'atracador utilitzava el mateix 'modus operandi'

La majoria d'infraccions d'aquesta llista era per delictes contra el patrimoni. Els investigadors dels Mossos van poder establir que el lladre sempre emprava el mateix 'modus operandi' per cometre els atracaments. L'home assaltava els comerços de forma violenta i feia servir frases amenaçadores i intimidatòries contra el personal dels establiments.

D'aquesta manera els treballadors dels negocis entraven en por i els hi facilitava els diners en efectiu que tenien. Posteriorment, l'atracador fugir de l'escena ràpidament. Una vegada van aconseguir identificar al delinqüent, per tal de procedir amb la seva detenció, els agents es van quedar sorpresos en conèixer el seu actual parador. 

L'individu ja havia entrat en presó feia poc temps, després que el jutge ho hagués enviat al centre penitenciari, precisament, per cometre altres robatoris similars. Ara quedarà per veure si a la seva actual condemna se li sumen aquests tres robatoris o si, per contra, haurà de tenir un altre judici.

Barcelona té un gran problema amb els lladres

En els darrers anys la ciutat comtal s'ha convertit en un focus de robatoris i atracaments. Segons afirma un article publicat en setembre de 2022 pel diari 'El País': «Es cometien uns tres-cents furts al dia».

Per la seva banda, els robatoris violents, amb una mitja de trenta-un al dia, s'han anat reduint comparant-ho amb anys anteriors. No obstant això, les autoritats competents intenten reduir aquest nombre de delictes amb la implementació de noves mesures de seguretat.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!