Agents de la Guàrdia Urbana en un control de trànsit a Figueres

Mossos i Urbana acudeixen a un servei a Figueres i acaben atacats amb pedres i balins

Els cossos de seguretat acompanyaven els Bombers de la Generalitat en l'incendi d'un contenidor al barri de Bon Pastor

Els Mossos d'Esquadra investiguen uns incidents al barri del Bon Pastor de Figueres, després que rebessin un avís per un contenidor que estava cremant. Segons ha avançat el 'Diari de Girona' i ha pogut confirmar l'ACN, els fets es van produir pels volts de les dues de la matinada del passat divendres. Tres patrulles —dues de la Guàrdia Urbana i una de Mossos— es van desplaçar fins a la plaça Doctor Fleming de la capital de l'Alt Empordà, conjuntament amb els Bombers.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En arribar al lloc dels fets, un grup reduït de persones va disparar balins i un altre tipus de projectil que s'està investigant contra els agents i els cotxes que van quedar visiblement danyats. A més, també es van llançar algunes pedres contra els policies. Els Bombers van poder sufocar l'incendi ràpidament i els incidents no van anar a més.

Ara els Mossos busquen els responsables dels trets, gràcies a la revisió de les càmeres de seguretat que hi ha col·locades en diverses zones del barri del Bon Pastor.

Tres detinguts i prop d'una trentena de denúncies en dos dispositius conjunts

Aquest incident va passar unes hores més tard que la Guàrdia Urbana detingués tres homes amb ordres de crida i cerca pendents en dos dispositius conjunts amb els Mossos a la zona oest i la Marca de l'Ham. Els fets van passar aquest dijous a la tarda. Durant l'actuació al carrer Doctor Ferran, al sector oest del municipi, el fort desplegament policial va permetre localitzar un dels arrestats, que va intentar escapar i que també ha acabat denunciat per desobediència a agents de l'autoritat.

Els agents van aconseguir atrapar-lo enmig d'una persecució i el van immobilitzar. La situació va provocar que molts veïns es concentressin a la zona i la detenció es produís enmig de crits d'alguns i aplaudiments d'altres.

A banda dels tres detinguts, el dispositiu també va acabar amb dues denúncies per manca d'assegurança, dues més per no tenir l'ITV, una dotzena per no dur mascareta, tres per tinença de substàncies estupefaents, tres esbrinaments de domicili, una citació judicial i una motocicleta al dipòsit per no tenir plaques de matrícula.