rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Els Mossos investiguen les estranyes circumstàncies de la mort de la gironina de 43 anys a la Garrotxa

No descarten cap hipòtesi, ja que han detectat diverses incongruències en el relat dels fets
Imatge d'arxiu d'un rescat dels Bombers de la Generalitat | Bombers de la Generalitat.

 

Encara no se saben els resultats de l'autòpsia practicada al cos de la gironina de 43 anys que va morir diumenge al terme municipal de Montagut i Oix, a la Garrotxa, mentre realitzava una ruta amb el seu marit, però els Mossos d'Esquadra ja han confirmat que tenen oberta una investigació. La policia vol sabes quines va ser exactament les circumstàncies d'aquesta mort, i a hores d'ara no descarten cap hipòtesi, ja que consideren que hi ha incongruències en el relat dels fets. 

Diversos detalls que els Mossos no entenen

En concret, cal recordar que el marit de la dona va avisar els equips d'emergències deu hores després de la seva desaparició. Segons ha explicat l'home, al voltant de les deu del matí de diumenge, després de passar la segona nit d'acampada a la zona, la víctima va insistir a anar «on estava la gent». Llavors, l'home va pensar que la dona «delirava», i li hauria dit que anés on ella volgués, però que el deixés dormir tranquil·lament fins a les vuit. 

 

Ara bé, la parella de la gironina no va avisar el 112 fins a les 17.30 hores. Amb tot, també sorprèn que l'home hagi decidit anar a treballar el mateix dia que els serveis de rescat recuperaven el cos de la dona, d'una zona de difícil accés, tot i tenir-lo localitat des del dia abans. 

 

Quan els Bombers van localitzar el cos, la dona de 43 anys anava sense sabates i sense abric. De fet, va ser un bomber que va observar una caixa que brillava uns centenars de metres de la zona d'acampada, i va localitzar el cadàver amagat entre uns arbustos. Al costat, van trobar la seva motxilla, després un jersei, i finalment el seu fulard taronja. 

 

 

A més, també cal dir que van ser diverses restes de sang les que van portar els bombers fins a un canal d'un pendent de molt difícil accés, a la zona de la Font del Sant. Sense aquestes restes, els experts creuen que hauria estat impossible tribar el cos. Amb tot, també assenyalen que, tenint en compte la perillositat de la zona, ningú hauria baixat descalç fins allà. 

 

Si es té en compte la possibilitat d'un intent de suïcidi, cal tenir en compte que a uns tres metres de la zona hi havia un penya-segat de 30 metres d'altura amb un fons de roques. És per això que els investigadors no descarten que l'home estigui implicat en la mort de la dona. De fet, ell ja té un antecedent per violència domèstica amb una altra parella.