ÚLTIMA HORA:

A presó 11 dels manifestants detinguts des del passat dilluns

TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Investiguen un exprofessor de música per abusar sexualment d'una menor al Berguedà

La Fiscalia ha obert el cas després que es presentés la denúncia als jutjats
L'Ajuntament ha convocat una roda de premsa per informar del cas | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra investiguen la denúncia presentada contra un exprofessor de l'Escola Municipal de Música de Berga per presumpte abús sexual d'una alumna, menor d'edat. Segons han confirmat fonts policials, la investigació ha estat iniciada a petició de la fiscalia, que va obrir el cas després que es presentés una denúncia als jutjats de Berga.

 

Els fets haurien tingut lloc uns mesos enrere, quan el professor encara treballava a l'escola. La menor afectada tindria menys de 16 anys, que és l'edat legal de consentiment a l'estat espanyol. Segons fonts properes, no es coneixen més infants o joves afectats.

 

 

La informació, que ha circulat amb força els darrers dies entre la comunitat educativa, ha causat preocupació a les famílies de l'escola de música. L'executiu local ha informat dels fets als grups polítics de l'oposició, però es troba pendent de fer declaracions públiques sobre la qüestió dimecres, en la roda de premsa convocada per informar sobre el cas.

 

La complicada identificació d'un abús sexual

L’abús sexual infantil té un seguit de particularitats que el fan especialment difícil d’identificar, tant per l'infant que el pateix, com pels adults del seu entorn que podrien actuar com a figures protectores. De fet, molts dels casos surten a la llum molt de temps després que tinguin lloc. El tabú associat al tema genera un clima de silenci i ocultació que perpetua el patiment dels infants.

 

 

La web 'preventing child sexual abuse' dóna eines per prevenir l'abús sexual a les escoles | PREVENTINGCHILDSEXUALABUSE.EU

 

En aquest sentit, la Fundació Vicki Bernadet, amb seu a Barcelona, va fer públic l'any passat el material desenvolupat en el projecte 'Trencant el silenci junts. Èxit acadèmic per a tots prevenint l'abús sexual infantil a les escoles de primària d'Europa'. La seva fundadora, Vicki Bernadet, va ser víctima d'abús sexual dels 9 als 17 anys i no ho va revelar fins als 34.

 

A la pàgina web 'Preventing child sexual abuse' hi ha tot el material recollit per a poder ser descarregat amb la finalitat de millorar la prevenció i detecció de l’abús sexual infantil en àmbit escolar.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris