Els Mossos no s'ho poden creure: La manera com un jove assalta botiguers a Catalunya

Acusen el detingut d'assaltar dues botigues, tot i que se'l podria relacionar amb un tercer atac

Els botiguers de Santa Coloma de Farners poden respirar una mica més tranquils des d'aquest dimarts, 27 d'abril. I és que els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han detingut un home que, en els darrers dies, s'hauria dedicat a assaltar botiguers de la localitat.

La forma d'actuar del detingut consistia a abordar les víctimes per l'esquena quan havien tancar el seu negoci i es dirigien cap a casa. El seu objectiu era robar-los diners i objectes de valor que poguessin dur a sobre. Amb aquest mètode se li atribueixen, almenys, dos assalts. Un, que va tenir el propietari d'un estanc com a víctima, que va haver de ser traslladat a l'hospital per ferides i contusions. El segon, que es va produir aquest mateix dilluns, va consistir en l'assalt a un joier de 68 anys, a qui va poder prendre 250 euros i un sobre amb diverses joies.

Ha estat aquest dimarts quan els dos cossos policials han pogut detenir el presumpte autor dels fets, un jove gambià de 21 anys, qui s'acusa de dos robatoris amb violència i intimidació. A més, el sospitós podria estar darrere d'un altre assalt a la ciutat i, per aquest motiu, la investigació encara no està tancada.

El primer assalt: un estanc

El primer fet delictiu que se li atribueix al detingut és l'assalt al responsable de l'estanc Can Net. Els fets van tenir lloc al passatge Joan Miró, situat al darrere de la biblioteca, el passat 19 d'abril. Després de tancar el local, el propietari del negoci va ser agredit per l'esquena quan es dirigia cap a casa. 

L'assaltant el va deixar estabornit després de propinar-li un fort cop. De fet, va continuar agredint-lo fins que li va prendre la bossa que duia penjada el comerciant. Tot i que a la bossa hi havia un ordinador, claus, targetes de crèdit i un telèfon, l'agressor no es va endur res. Això fa pensar als investigadors que l'objectiu era, bàsicament, aconseguir la recaptació del dia. El botiguer, però, ja l'havia ingressada uns moments abans al caixer que hi ha just a tocar de l'estanc.

La víctima va acabar sent traslladada a l'hospital, malgrat poder arribar a peu a casa seva. I és que, per culpa dels cops propinats per l'agressor, va necessitar punts de sutura per uns traus a la cara, a banda de patir cops arreu del cos. A més, continua de baixa i encara no ha pogut tornar a la feina. 

Segon assalt: una joiera

El segon assalt es va produir dilluns, als volts de quarts de nou de vespre. En aquesta ocasió la víctima va ser el responsable de la joieria Josep Comas (situada a escassa distància de l'estanc), un home de 68 anys. El mètode va ser el mateix: l'assaltant va esperar que el botiguer tanqués l'establiment i es dirigís cap a casa per atacar-lo.

Com ja va succeir amb el propietari de l'estanc, l'agressor va atacar per l'esquena la víctima, tirant-lo a terra. Quan li va intentar prendre la bossa que duia a sobre, el joier es va resistir. Aquest fet va provocar que l'assaltant l'arrossegués fins al carrer Anselm Clavé, on li va propinar diverses puntades de peu al cap fins a aconseguir endur-se la bossa. El botí va ser de 250 euros i uns sobres amb diverses joies.

Un tercer assalt?

A hores d'ara, la policia investiga el detingut també es troba al darrere d'un tercer assalt a un botiguer de la població. En aquest possible tercer cas, el propietari d'una botiga de queviures va ser agredit per uns encaputxats quan sortia del seu establiment. Els lladres van endur-se diners.

El jove gambià de 21 anys detingut pels Mossos i la Policia Local també viu a Santa Coloma de Farners i se li atribueixen els dos robatoris amb violència i intimidació. Pròximament passarà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma.
 


Comentaris

envia el comentari