Els Mossos segueixen la pressió al Raval per evitar que tornin els narcopisos

La policia identifica i escorcolla persones al carrer de la Cera per aconseguir la droga i poder investigar d'on surt | Aquesta batuda forma part del dispositiu Ubiq dels Mossos per pacificar el Raval

Imatge de l'operatiu antidroga dels Mossos al Raval aquest divendres a la nit.
Imatge de l'operatiu antidroga dels Mossos al Raval aquest divendres a la nit. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra han identificat aquest divendres a la nit setze persones al Raval en un operatiu antidroga en el marc del dispositiu Ubiq, que es va posar en marxa a principis de mes amb l'augment de la presència d'agents uniformats que patrullen per zones conflictives de Ciutat Vella després del macrooperatiu contra els narcopisos, que va comportar la detenció de 55 persones i la clausura de 23 pisos ocupats des d'on es venia droga. Segons la policia catalana, aquesta nit els agents han denunciat tres persones per tinença de substàncies estupefaents i han inspeccionat un bar del carrer de la Cera.

Pacificar el barri i saber d'on ve la droga

El pla de la policia s'emmarca en la lluita sobretot contra la venda de droga i saturar el barri és una de les solucions que s'ha trobat des de la direcció de la policia per treure de Ciutat Vella la petita delinqüència i el tràfic de drogues. Després de la desarticulació de la xarxa dominicana que controlava els narcopisos i d'haver detectat que altres persones, en aquest cas de nacionalitat pakistanesa, estenien els narcopisos en altres punts fora del Raval, la policia segueix fent controls policials per pacificar un barri que els darrers mesos s'havia convertit en la zona zero de la inseguretat de la capital catalana.

Evitar la guerra entre bandes per aconseguir el control del Raval

Amb els dominicans fora de circulació, els Mossos estan preocupats per quina banda intenta tornar a aconseguir el control del Raval per seguir amb el rendible negoci de la venda de la droga, sobretot heroïna i cocaïna, des de pisos ocupats. Al lloc on es va fer el control d'aquest divendres, el carrer de la Cera, en l'operatiu de fa poques setmanes la policia hi va poder clausurar tres narcopisos.

Aquestes identificacions serveixen a la policia també per fer una radiografia del carrer i, amb les drogues que es poden confiscar, estirar el fil per saber d'on surten. Saber si els narcos han canviat de proveïdor o si surt del mateix lloc on sortia la droga que posaven en circulació els dominicans des dels narcopisos.


Comentaris

envia el comentari