Els Mossos reforcen la protecció antiterrorista per Setmana Santa

També hi hauràn reforçaments per la campanya electoral i per l'increment de turistes a Catalunya | El nivell d'alerta terrorrista es manté en 4 sobre 5

El Gabinet de Coordinació Antiterrorista dels Mossos d'Esquadra ha decidit reforçar la protecció antiterrorista durant aquesta Setmana Santa  per la coincidència de l'arrencada de la campanya electoral, els actes religiosos d'aquests dies i l'increment de turisme, segons ha fet públic 'El Periódico'. Segons aquest mitjà, aquest òrgan que revisa de forma permanent el nivell d'alerta jihadista a Catalunya va prendre aquesta decisió com a mesura preventiva.  Cal destacar que no s'ha incrementat el nivell d'alerta terrorista, que es manté en 4 sobre 5.

Concretament, un informe redactat a partir de les dades de la Comissaria General d'Informació dels Mossos, que la Prefactura ha enviat a les diferents regions policials de Catalunya considera que «la concurrència» de la Setmana Santa i la campanya electoral de «forta càrrega política i religiosa» converteixen aquest període festiu en un interval de temps que necessita una «especial atenció».

Segons 'El Periódico', l'informe dels Mossos detalla que el jihadisme assenyala les democràcies del món occidental «com les culpables d'alimentar l'odi i la discriminació contra els musulmans». A més, explica que els mítings electorals podrien ser un objectiu per un possible atemptat sense tenir en compte el signe ideològic del partit concret i que únicament perseguiria l'impacte mediàtic i influir en el resultat de les eleccions.

Mossos d'Esquadra
Factors com la campanya política o el turisme fan que els Mossos d'Esquadra hagin decidit augmentar la vigilància per Setmana Santa | Mossos d'Esquadra

 

L'increment del turisme, un factor determinant

Sobre la Setmana Santa, l'informe destaca que el moviment jihadista global «fomenta la visió d'un Occident cristià i monolític», sense «matisos ideològics», i que per aquesta raó la seva lluita contra «l'enemic llunyà» sempre és concebuda com una lluita contra el cristianisme. Per aquesta raó, durant aquest període «augmenta l'amenaça jihadista» i cal protegir les celebracions religioses que «reuneixin» més gent en espais públics. L'increment de turisme afegeix encara més complexitat a aquest període, segons l'informe del Gabinet de Coordinació Antiterrorista al qual ha tingut accés 'El Periódico'.

  

Per tot plegat, la Prefactura demana que s'informi els caps de la policia local per millorar la coordinació durant la Setmana Santa. Concretament, l'ordre de la cúpula de la policia catalana és que «es reforcin els serveis ja previstos en el POE Antiterrorista» per protegir espais públics i edificis que acullen concentracions de persones ja sigui en actes electorals, celebracions religioses o estacions de transport.