rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Els Mossos reforcen la Brigada Mòbil amb 40 nous agents i diversos comandaments

L'oferta, ja pactada anteriorment, arriba després de l'activació de l'operatiu Minerva i dels aldarulls al carrer davant de la delegació del govern espanyol
Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, a Barcelona. | Guillem RS

 

Aquest dilluns, 16 d'abril, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat l'oferta de feina per incorporar a la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, la unitat antiavalots de la policia catalana, 40 agents, 15 caporals i 9 sergents. S'ha obert el procés de selecció, que incorpora també proves físiques i l'aportació de coneixements en ordre públic, per tal de reforçar aquesta unitat.

 

L'ampliació de la plantilla d'aquesta unitat antiavalots dels Mossos d'Esquadra ja estava pactada i arriba ara signada per Juan Antonio Puigserver Martínez, secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior en funcions de responsable del Departament d'Interior.

 

S'hi podran presentar agents d'altres unitats del cos que vulguin entrar a formar part d'aquesta brigada d'ordre públic. La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra té la seu a Sabadell, al complex central de la policia de la Generalitat, però tenen mobilitat arreu del país. En la convocatòria també s'ofereixen places a la Unitat Canina i al grup TEDAX.

 

Els sindicats demanen més agents a la Brimo

Des dels sindicats s'havia denunciat fa pocs dies, arran dels aldarulls a l'exterior de la delegació del govern espanyol a Barcelona, la necessitat de tenir més efectius o de recuperar armament que s'havia prohibit pel Parlament com les bales de goma.

 

Des dels sindicats de la policia catalana es va defensar que calia millorar l'equip antiavalots que disposava la Brigada Mòbil i que l'adquisició de llançadores de Foam o de gas no era suficient per mantenir l'ordre en enfrontaments com els que es van produir a finals d'abril al centre de Barcelona.

«Operatiu Minerva» per la situació catalana

Els Mossos d'Esquadra van posar en marxa a principi de mes un dispositiu especial de vigilància i reacció per poder donar resposta a possibles incidents relacionats amb la situació política que viu Catalunya els darrers mesos. S'han intensificat les vigilàncies a les seus dels partits no independentistes, a seus de l'administració de Justícia i també en edificis de l'Estat a Catalunya.

 

Tot i que les accions del CDR són de caràcter no violent, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil vigilen de prop els grups en defensa de la República. La setmana passada la Guàrdia Civil va detenir una dona de Viladecans acusada de terrorista per formar part d'un CDR. L'Audiència Nacional en va decretar la seva llibertat amb càrrecs i li va rebaixar el delicte a desordres públics.