Els Mossos reforcen la seguretat de les comissaries per l'atemptat de Cornellà

També han recomanat a la resta de policies locals, forces i cossos de seguretat de l'Estat que augmentin la seva seguretat

Els Mossos d'Esquadra a l'entrada de la comissaria de Cornellà
Els Mossos d'Esquadra a l'entrada de la comissaria de Cornellà | Guillem RS

L'atac terrorista frustrat que s'ha produït aquest matí a una comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà ha fet que el cos policial català hagi reforçat la seguretat de la resta de les seves comissaries a Catalunya, així com dels seus agents. Tot després que un home d'origen algerí anomenat Abdelouahab hagi estat abatut per agents dels Mossos després d'entrar amb un ganivet a la comissaria del municipi.

En una roda de premsa feta des de la mateixa comissaria que ha estat escenari dels fets, Rafel Comes, cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos ha afirmat que, després del succés, han recomanat a tot el cos policial que «s'extremin les mesures d'autoprotecció».

El sindicats demanen més seguretat

Alguns sindicats, però, també han volgut deixar clar que les seves reivindicacions sempre han anat en aquesta línia, la de millorar les mesures de seguretat a l'exterior i interior de les comissaries. Josep Miquel Milagros, portaveu del sindicat de Mossos USPAC, ha insistit aquest dilluns en reforçar les mesures de seguretat i vigilància a l'exterior de les comissaries i també en els accessos.

Cal recordar que el terrorista de Cornellà ha pogut entrar fins dins de la zona de recepció, on hi havia l'agent que l'ha pogut finalment abatre. Des d'USPAC durant aquest dilluns també s'ha reclamat poder tenir més personal a les comissaries per poder fer front a la lluita antiterrorista, recordant que els Mossos d'Esquadra, com les altres policies i forces de seguretat de l'Estat són objectiu del gihadisme. Milagros també creu que cal dotar als agents de més formació en la lluita contra aquesta amença global.

Es recomana reforçar la seguretat també a la resta de forces de l'Estat

Des que s'han conegut els fets, entre la matinada i les primeres hores del matí d'aquest dilluns, els Mossos han informat també a la resta de policies locals i forces i cossos de seguretat de l'Estat sobre el succeït i els han recomanat reforçar la seva seguretat.

S'ha informat també que després de la reunió que s'ha de celebrar aquesta tarda del Gabinet de Coordinació Antiterrorista a Barcelona, es confirmarà si es prenen o no mesures de seguretat addicionals. La reunió, que es farà a la seu del Departament de l'Interior, estarà encapçalada per Quim Torra.

Imatge de la roda de premsa feta pels Mossos després de l'atemptat
Imatge de la roda de premsa feta pels Mossos després de l'atemptat | CatalunyaDiari.cat

 

Un sindicat de Mossos reclama tasers per les comissaries

De moment, el succés ja ha semblat suficientment greu a alguns agents i, després d'aquest atac a la comissaria de Cornellà, per la seva banda, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), ha demanat que la Generalitat doni pistoles elèctriques, també conegudes com a tasers, a tots els agents dels Mossos d'Esquadra.


Comentaris

envia el comentari