Els Mossos rescaten un gos ferit i abandonat a la C-32, sentit Sitges

L'animal, que es trobava perdut i espantat, estava posant en risc la circulació dels vehicles

Moment en que l'agent recollia el gos ferit a la C-32
Moment en què l'agent recollia el gos ferit a la C-32 | Mossos d'Esquadra

Dissabte 6 d'octubre a la tarda, agents dels Mossos d'Esquadra van haver de tallar la circulació de la C-32 en sentit Sitges per tal de rescatar un gos que caminava per la calçada, posant en risc la seva vida i la circulació dels vehicles.

L'animal que es trobava desorientat i espantat, estava ferit en una de les potes, però es podrà recuperar sense problemes en un centre veterinari, on també es comprovarà si està censat amb el xip reglamentari. Tot apunta al fet que es tractaria un cop més d'un abandonament.

A través de Twitter els Agents dels Mossos d'Esquadra han recordat la responsabilitat de tindre una mascota; l'abandonament de les quals comporta sancions econòmiques que poden oscil·lar d'entre els 400 als 2.000 euros.

Com actuar quan et trobes un gos perdut

En cas de trobar un gos sense amo pel carrer, cal anar amb compte a l'hora d'actuar, ja que no sabem com reaccionarà. Per evitar que s'espanti i fugi és important acostar-se a poc a poc i no fer moviments bruscos.

Un cop el gos estigui a prop i calmat, s'ha d'intentar subjectar l'animal, depèn de la mida i l'estat de confiança que demostri, es pot intentar agafar al coll, o pel collaret en cas que en portés.

Si l'animal es mostra agressiu, està en un mal estat de salut o es troba en una carretera posant en risc la seguretat viària, s'han de mantenir les distàncies però intentant no perdre'l de vista, per immediatament trucar a les autoritats perquè s'encarreguin de fer efectives les actuacions pertinents.

Per altra banda, si es pot agafar l'animal, cal comprovar si porta algun element identificatiu, com una xapa amb telèfon de contacte de l'amo. En cas que no, primerament cal esperar en el lloc per si apareix el propietari; i en cas que no es pugui contactar amb ell ni apareixi en un temps raonable, el següent pas és portar-lo a una clínica veterinària.

Un cop al veterinari, comprovaran si porta microxip per localitzar els propietaris, i si l'animal no està identificat o no es pot contactar amb els amos, s'avisarà a les autoritats per tal que sigui traslladat a una gossera municipal.

No obstant això, es pot oferir la pròpia llar per cuidar el gos fins a trobar-n'hi una de nova, o adoptar-lo si es vol.

Gos rescatat pels agents a la C-32
Gos rescatat pels agents a la C-32 | Mossos d'Esquadra

 


Comentaris

envia el comentari