VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

Els Mossos retiren una bomba d'aviació de la Guerra Civil de l'interior d'un pis de Mataró

La retirada ha estat efectuada pel servei TEDAX-NRBQ dels Mossos d'Esquadra
Un agent del TEDAX, en una imatge d'arxiu  | CME

 

Els Mossos d’Esquadra són un cos de seguretat de sobrada reputació. La vital intervenció que van tenir durant els atemptats del passat estiu a Barcelona i Cambrils, sumat a les múltiples actuacions policials per desarticular bandes criminals i per mantenir la seguretat pública, han posat al cos policial català a la palestra.

 

El cos, així mateix, destaca en altres ocasions per altres actuacions o troballes. I en aquest cas, una de les darreres accions dels Mossos se centra amb aquesta segona via: la troballa d’un artefacte explosiu, del qual es calcula que podria ser un obús de la Guerra Civil espanyola (1936-39).

 

Els TEDAX retiren una bomba d’aviació d’un domicili de Mataró

És la notícia que ha saltat aquest dimecres, 21 de febrer. El servei TEDAX-NRBQ, és a dir, la divisió de Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes explosius dels Mossos d’Esquadra, ha localitzat i retirat una bomba d’aviació de Mataró.

 

A través d’un comunicat a Twitter, la divisió de policia catalana ha explicat que calculen que podria tractar-se d’un obús bèl·lic de la Guerra Civil.

 

El més curiós de tot plegat, però, és que l’artefacte ha hagut de ser retirat de l’interior d’un domicili particular. És per això que els Mossos han activat els TEDAX —que són el mateix servei que, per exemple, desactiva explosius en situacions límit— per retirar l’explosiu d’aquesta casa de la capital del Maresme.

Una granada a l’interior d’un altre pis

Es podria tractar de col·leccionistes que guarden aquests artefactes. Tot i això, són encara perillosos i per aquest mateix motiu, són retirats pel TEDAX.

 

 

Aquest és el cas també d’una troballa dels Mossos del passat dimarts, 20 de febrer. El cos, de fet, va informar que el servei esmentat va haver de retirar una granada amb el filador posat que un home havia trobat a l’interior d’un armari del seu pis de Barcelona.

Comentaris