Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els Mossos retiren un projectil d’artilleria de la guerra civil trobat a una masia d'Olot

L'artefacte explosiu no havia estat disparat ni tenia espoleta
Un agent del Tedax de Girona retirant l'artefacte explosiu. | Mossos d'Esquadra

 

Agents del Tedax dels Mossos d’Esquadra de Girona van desactivar aquest dimarts, 10 d’abril, un projectil d’artilleria de la guerra civil situat al costat d’un mur de jardí d’una masia d’Olot, a la Garrotxa, que no havia esclatat ni tenia espoleta.

 

Segons apunten fonts dels Mossos d’Esquadra, el mateix propietari de la masia hauria donat l’avís després de localitzar l’artefacte a la seva finca mentre feia tasques de neteja. L’artefacte es trobava sota terra, a peu d’un arbre, en una zona enjardinada a l’exterior, a només uns metres de la façana principal,.

L'artefacte no havia estat disparat ni tenia espoleta

El propietari de la masia va manifestar als agents que tenia coneixement que en aquella finca s’hi havia pogut enterrar diversos objectes de la guerra civil, però desconeixia del tot que es pogués tractar d’un artefacte militar.

 

Finalment, els agents van concloure que l’artefacte corresponia a un projectil d’artilleria del calibre 155 mm, el qual no havia estat disparat, però no comptava amb el seu dispositiu d’activació, l’espoleta.

 

Així doncs, i seguint els procediments habituals, els equips del Tedax van traslladar amb seguretat l’artefacte a l’espera de ser destruït mitjançant tècniques pròpies de l’especialitat.

Troben un artefacte explosiu a Pamplona

Fa un mes, la Policia Nacional acordonava un carrer de la ciutat de Pamplona, a Navarra, després de trobar un artefacte explosiu al costat d'un contenidor d'escombraries.

 

Afortunadament, i després de realitzar les comprovacions pertinents, els agents van constatar que el què semblava ser un artefacte explosiu era una antiga granada inerta, és a dir, que no hi havia perill d'explosió.  Es tractava d'un tipus de granada en forma de morter que podria haver estat adquirida per un col·leccionista o haver-se venut en una botiga d'antiguitats.

 

Tanmateix, i segons fonts policials, el més probable era que el propietari de l'objecte s'hagués desfet de l'artefacte llançant-lo a les escombraries.