Els Mossos sancionen un veí de Girona per haver fotografiat un control de velocitat

Els agents es van adonar que la foto s'havia publicat a les xarxes i van descobrir l'autor

Un veí de Girona ha patit greus conseqüències per haver realitzat una acció que, probablement, no esperava que pogués tenir tanta repercussió. La problemàtica va sorgir per una imatge que tan sols aparèixer a les xarxes socials va provocar que es trasbalsés tot el treball dels Mossos d'Esquadra.

  

El responsable és un home que va publicar una foto a les xarxes d'un control de velocitat que estaven realitzant els Mossos a l'AP-7, al seu pas pel Garrigàs, a l'Alt Empordà. El problema és que no està permès realitzar fotografies en aquestes ocasions, ja que s'impedeix el treball dels agents que vetllen per la seguretat viària.

En aquell moment, els agents es trobaven al quilòmetre 35 per procedir a preparar el dispositiu que s'utilitza per enxampar els qui incompleixen les normes viàries, quan van veure una persona sobre la teulada d'una àrea de servei que els estava fotografiant.

Va publicar la foto 

Al cap d'unes hores, en veure la imatge publicada a les xarxes socials no es van voler quedar de braços plegats i van actuar segons el procediment habitual. Van començar a investigar per trobar qui havia estat l'autor i va resultar que la persona que va realitzar les fotografies estava treballant allà, ja que s'encarregava del manteniment de l'edifici, segons indica 'TV3'.

La sanció 

En descobrir qui era, un jove de 23 anys, el van denunciar per «l'ús no autoritzat d'imatges, dades personals o professionals de les autoritats o membres de les forces i cossos de seguretat que posin en perill la seguretat personal o familiar dels agents, de les instal·lacions o que posin en risc l'èxit d'un operatiu».

Així doncs, se l'acusa d'haver comès una infracció greu i haver desobeït la LO 4/2015 de la Llei de Seguretat Ciutadana. Aquest incompliment de la llei li pot suposar una sanció de fins a 30.000 € a l'autor de les fotografies, ja que la multa pot oscil·lar entre els 601 € i l'alta quantitat mencionada.


Comentaris

envia el comentari