IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un cinturó en forma de granada de mà activa totes les alarmes a Sants i Atocha

Els vigilants de seguretat de Sants han detectat un objecte que semblava una granada de mà i han activat als Mossos | En arribar a Madrid la Policia ha confirmat que era un cinturó sense perill

Imatge de la maleta amb la granada de mà falsa que portava la dona a Sants.
Imatge de la maleta amb la granada de mà falsa que portava la dona a Sants. | CatalunyaDiari.cat

  ACTUALITZACIÓ 10:28 hores: Segons ha informat la Policia Nacional, s'ha trobat la dona que semblava que portava una granada de mà i s'ha pogut confirmar que no hi havia cap objecte perillós ni explosiu en el seu equipatge. La dona havia sortit de Barcelona abans de les 8 del matí i ha arribat a Madrid, on s'havia desallotjat l'estació d'Atocha de manera preventiva. L'objecte que portava la dona era un cinturó. Els Mossos d'Esquadra també han desactivat l'operatiu a Barcelona.

ACTUALITZACIÓ 10:10 hores: Després d'haver-se desallotjat l'estació de Sants, ara la Policia Nacional ha desallotjat l'estació Atocha de Madrid. Segons sembla, la dona que portava el paquet sospitós ha sortit de Barcelona abans de les 8 del matí i ara hauria d'estar arribant en aquesta estació. La policia s'ha desplegat per poder comprovar si es tracta d'una granada de mà, que és el que semblava a l'escànner, o no. El tren també ha passat per l'estació del Camp de Tarragona, tot i que allà no s'ha fet cap control, la policia estava intentant localitzar-la a Barcelona Sants.

Imatge del cinturó que semblava una granada de mà i que ha generat un gran enrenou a Sants.
Imatge del cinturó que semblava una granada de mà i que ha generat un gran enrenou a Sants. | CatalunyaDiari.cat

 

ACTUALITZACIÓ 09:00 hores: Els Mossos d'Esquadra estan investigant un objecte sospitós a l'estació de Sants. S'ha tallat la circulació de trens i s'han evacuat diversos trens de les vies 3 i 4 de l'estació. Els TEDAX dels Mossos, els especialistes en la desactivació d'explosius, estan activats i s'està treballant per saber què ha generat l'alarma. L'objecte ha estat trobat per un vigilant de seguretat a l'escànner d'entrada a les instal·lacions de l'AVE i ha sigut llavors quan s'ha donat l'alerta a la policia. Es tracta d'un tren que havia de fer el trajecte entre Figueres i Madrid, passant també per l'estació del Camp de Tarragona.

Una possible granada de mà en un equipatge

Els Mossos han confirmat en un primer moment que han estat fent les comprovacions segons els protocls de seguretat. No consten ferits i la policia ha seguit treballant al lloc dels fets on es creia que hi havia la granada. Efectius d'ordre públic també s'han desplegat a la zona exterior de l'Estació de Sants.

L'objecte que els vigilants de seguretat han assegurat veure per l'escànner era una granada de mà a l'equipatge d'una de les passatgeres d'un AVE a la via 3 de la gran estació de Barcelona. En poca estona la policia preveia poder retirar l'explosiu, si es confirmava que era una granada de mà, i poder reobrir la circulació de trens, que ha estat aturada des de dos quarts de nou del matí. La dona i la maleta, però, ja havien sortit direcció a Madrid.

Imatge de l'escànner de la maleta amb la granada de mà falsa que ha pujat al tren a Barcelona Sants.
Imatge de l'escànner de la maleta amb la granada de mà falsa que ha pujat al tren a Barcelona Sants. | CatalunyaDiari.cat

 

Reoberta la circulació de trens AVE

Adif ha informat de la interrupció del servei per causes alienes des de les 08:21 hores i s'estan realitzant novament controls d'equipatge per reobrir les vies en breu, segons han explicat alguns testimonis. A dos quarts de deu, s'han donat per restablerta parcialment la circulació de trens d’Alta Velocitat a Barcelona Sants, tot i seguir actiu el dispositiu dels Mossos.

A les 9.39h, els Mossos han informat que s’han omençat a restablir els serveis a l’estació de Sants després que les diferents unitats especialitzades hagin fet les comprovacions oportunes tot i que no han aclarit si s’havia trobat l’artefacte explosiu que els vigilants de seguretat havien observat en una maleta. A dos quarts d'onze, des de Twitter, els Mossos han confirmat que també s'havien retirat de la zona després de confirmar-se que es tractava d'una falsa alarma.


Comentaris

envia el comentari