Mossos d'Esquadra

Els Mossos troben mort a en Josep, l'home desaparegut fa un mes a Girona

L'home va desaparèixer el passat 8 de desembre

El cos de la policia catalana ha informat aquest dilluns, 16 de gener, que han localitzat el cos sense vida d'en Josep, l'home de 77 anys que va desaparèixer ara fa un mes a Girona. L'home va desaparèixer el 8 de desembre a Quart, al Gironès, i tot i els esforços dels agents en la cerca, no s'ha pogut fer-hi res. 

Els Mossos d'Esquadra han trobat mort un home de 77 anys que va desaparèixer a Quart el 8 de desembre. Segons han explicat des de Mossos, uns excursionistes van descobrir el cos sense vida i sense signes de violència a la llera d'un riu, a Cassà de la Selva, i van avisar la policia.

«Malauradament s'ha localitzat sense vida el cos d'en Josep, ha informat el cos a través de les xarxes socials». 

Un excursionista desaparegut

El 29 de desembre, un excursionista de 45 anys de les Franqueses del Vallès, al Vallès Oriental, va desaparèixer mentre feia una ruta a la serra de Béjar, a Salamanca. Es tracta d’un home experimentat en muntanyisme que feia la ruta entre la plataforma El Travieso i el cim Calvitero, una zona limítrof entre Castella i Lleó i Extremadura.

El dissabte 7 de gener, segons fonts de la Guàrdia Civil, es va haver de suspendre el dispositiu de recerca a causa de la boira baixa, el fort vent i la previsió de fortes pluges. Els serveis d’emergències van demanar als voluntaris que no sortissin a la muntanya a buscar l’excursionista, el qual és un treballador de l’Hospital de Mollet.

La família indignada

La família de l'home de 45 anys de les Franqueses del Vallès desaparegut des del 29 de desembre a la serra de Béjar, a la província de Salamanca, va denunciar que la recerca se suspengués fins al mes de febrer.

En un comunicat, els familiars de l'excursionista van assegurar que des de la Subdelegació del govern espanyol els havien dit que no es plantejaven mobilitzar els serveis de rescat «en un o dos dies» i que és «millor seguir al febrer». Fonts de la Guàrdia Civil, però, van negar a l'Agència Catalana de Notícies que la recerca hagués quedat suspesa fins al mes vinent i van atribuir l'aturada a les adversitats meteorològiques de la zona. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp