Mor Fatma

Els Mossos troben morta a Fatma després de dies d'incertesa per la seva desaparició

Fatma va desaparèixer el passat 29 d'agost a Rubí

Les desaparicions a Catalunya no són un cas aïllat. Encara que sembli molt difícil, són moltes les persones que desapareixen a casa nostra. Ja sigui per voluntat pròpia, perquè s'han desorientat o perquè les han retingut en contra de la seva voluntat. 

Afortunadament, gran part d'aquestes històries acaben amb un final feliç, però per contra, d'altres acaben de la pitjor manera. Aquest és el cas de la Fatma, una dona de 68 anys que va desaparèixer el passat 29 d'agost a Rubí, al Vallès Occidental. Així ho van informar els Mossos d'Esquadra a les seves xarxes socials.

«La Fatma va desaparèixer el 29 d'agost a Rubí. Ajuda'ns a trobar-la».

En la seva descripció, deien que la desapareguda feia 1,70 metres d'alçada, era de complexió ampla i tenia una cicatriu al nas. A més, en el  moment de la desaparició, Fatma duia un vestit negre amb bordats vermells i un mocador al cap amb flors en tons rosats. També especificaven que la dona podria estar desorientada.

Malauradament, però, el cos de la policia catalana ha informat avui mateix que han trobat el cos sense vida de Fatma. Encara que no han transcendit detalls de com s'ha produït la seva mort. Així ho han publicat els Mossos al seu compte de Twitter.

«Malauradament, hem localitzat el cos de la Fatma sense vida. Gràcies per la vostra col·laboració».

Com actuar davant una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia.

Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada.

A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.