El motorista mort en un accident a Puigcerdà era un jove monitor de 24 anys

Es tractava d'un veí del municipi d'Alp, tot i que ell era de Salt, conegut a la zona per la seva feina de monitor i també per la seva afició castellera

Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu
Els Mossos d'Esquadra encara investiguen els fets | CatalunyaDiari.cat

Oriol Grèbol Ventura, així es deia el motorista que va morir aquest dimarts en l'accident que es va produir a Puigcerdà, a la carreta N-260. La seva motocicleta va xocar contra una furgoneta i ell va sortir disparat, acabant estès a les vies del tren sense que els serveis d'emergències poguessin fer res per salvar la seva vida.

Un jove monitor i casteller, aficionat a la muntanya

Es tractava d'un jove de 24 anys, resident a temporades -a l'estiu i a l'hivern- al municipi d'Alp (Baixa Cerdanya), tot i que ell era de Salt. Era un noi molt conegut a la zona perquè feia de monitor i havia participat en alguns casals d'estiu, i també perquè havia treballat a l'estació d'esquí de Masella.

De fet, estava molt vinculat al Casal d'Estiu de Bellver que després de rebre la notícia va decidir suspendre la seva activitat durant dos dies. Cal mencionar també que el jove era un apassionat de la natura i havia fet també de guia de muntanya per a una empresa del municipi cerdà de Prats i Sansor.

D'altra banda, una de les seves grans passions era el món casteller. Oriol Grèbol havia estat molt involucrat en una colla castellera de Cerdanya, de fet, ell era el responsable dels nens que en formaven part. Cal mencionar també que els castellers de la seva colla han optat per suspendre els assajos dels pròxims dies i han cancel·lat les sortides que tenien previstes pel cap de setmana.

Possible homicidi imprudent

Després del tràgic accident que va provocar la mort de l'Oriol, els Mossos d'Esquadra van obrir diligències per un presumpte delicte d'homicidi imprudent per part del conductor de la furgoneta que va xocar amb la moto del jove. Per aquest motiu, l'home, de 43 anys de nacionalitat boliviana i veí de Puigcerdà, va haver de declarar a la comissaria dels Mossos.

Segons el seu advocat, l'home hauria afirmat que no va ser ell el causant de l'accident per un delicte imprudent, sinó que hauria estat el motorista qui va envair el carril contrari provocant els fets. En un primer moment, els agents dels Mossos van creure que el sinistre es podria haver produït després que la furgoneta s'incorporés a la via «sense respectar la prioritat de pas». Ara encara s'ha de confirmar què va passar realment.


Comentaris

envia el comentari