Moussa Oukabir, el germà de Driss Oukabir, sospitós de ser el conductor de la furgoneta de l'atemptat de Barcelona

El jove té 17 anys i viu a Ripoll
Moussa, principal sospitós de l'atemptat de Barcelona. | Cedida

 

 

La policia ha detingut un home sospitós de ser l'autor de l'atac terrorista a Barcelona ​​perpetrat dijous, 17 d'agost. La documentació del presumpte criminal, Driss Oukabir, s'ha trobat a la furgoneta amb què han atropellat les víctimes, tretze de les quals mortals, i els Mossos han efectuat de forma immediata la seva detenció. No obstant això, Oukabir s'ha intentat entregar personalment, tot i que ha estat detingut a la comissaria del Ripoll, municipi on resideix, al·legant que no està relacionat amb l'atemptat i assegurant que li havien robat la documentació.

 

Diverses fonts informen que el protagonista d'aquesta acció ha pogut ser Moussa Oukabir, germà de Driss, de 17 anys. El jove viu a Barcelona i es creu que pot ser un dels principals autors dels fets. Així mateix, la confusió —pendent de confirmació— que ha portat als Mossos a detenir Driss Oukabir es pot deure al fet que va ser internat al centre penitenciari de Figueres, d'on va sortir l'any 2012. 

 

 

Cal assenyalar que, a part de les declaracions de Driss Oukabir, la policia manté la sospita sobre Moussa perquè va publicar missatges a les xarxes socials enaltint el terrorisme islàmic. Paral·lelament, cap dels dos detinguts pels Mossos és el conductor, tal com informa el Consell d'Interior. Així mateix, el principal autor dels fets, que podria ser Moussa Okab, continua desaparegut després de fugir de l'escena del crim. El conseller d'Interior, Joaquim Forn, no ha volgut confirmar aquest matí la identitat de la persona buscada com a responsable material de l'atemptat, alhora que ha demanat discreció per no entorpir la investigació. Moussa va arribar del Marroc el passat 13 d'agost.

 Comentaris

envia el comentari