IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una multa de 990 euros per homicidi per imprudència pels pares que van viure amb el fill mort a Girona

Els condemna per no haver-lo dut al metge perquè l'examinessin

Imatge de l'exterior del pis
Imatge de l'exterior del pis | cedida

Schell Darlen Hopkins i Bruce Edwin Hopkins, els pares que van conviure amb el seu fill mort, a un pis de Girona, van ser acusats per cometre un delicte d'homicidi a causa d'una greu imprudència. A causa d'això, s'enfrontaven a una pena de tres anys i tres dies i el jutjat penal número 1 del municipi els ha condemnat a una multa de 990 euros.

Tanmateix, el tribunal ha considerat que no hi ha els indicis suficients per a demostrar que el menor va patir un atac d'asma greu o que els pares eren conscients del greu risc de salut que aquest corria i, en aquest cas, no es pot considerar la conducta com «una greu imprudència o un acte temerari». Tot i això, sí que se'ls considera culpables d'haver comès un delicte d'imprudència menys greu, ja que no van portar el menut a l'hospital.

Si haguessin anat al metge, se li hagués subministrat «el tractament adequat» i se li podria haver salvat la vida o, almenys, intentar-ho. A més, el fet que siguin els seus pares agreuja la situació. D'altra banda, el tribunal assegura que portaven una vida aïllada de la societat perquè no es relacionaven amb ningú i, fins i tot, els nens no estaven escolaritzats. De fet, ni els veïns ni la propietària del pis sabien quan havien vist al petit per última vegada.

La defensa dels pares

L'advocat dels progenitors, Christian Salvador, creu que es tracta d'una sentència «justa»: «Tenint en compte la gravetat de les acusacions que queien sobre ells, amb petició de presó, hem d'estar satisfets». Així doncs, no preveu que es presenti cap recurs. 

Tot i això, durant el judici ha apunta que s'han produït «algunes contradiccions» com per exemple que la mare, Schell Darlene, havia comentat als metges que havien pres la decisió d'esperar que el nen reaccionés amb la medicina tradicional xinesa.

Pel que fa a la causa de la mort però, ha assegurat que el nen de 7 anys va patir va patir un «episodi d'asma previ o immediat a la mort» i que el fet de no haver rebut tractament va «contribuir o fou la causa directa» del decés. Encara que no va rebre cap atenció el magistrat creu que « vegades presenten símptomes lleus i d'altres, molt greus que poden culminar amb la mort». Per tant, els condemna per un delicte d'homicidi per imprudència menys greu per no haver-lo dut al metge perquè li administressin un «tractament adequat».


Comentaris

envia el comentari