IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

Els radars de tram multen cada dia 364 conductors a Catalunya

El 2017 s'han registrat 132.852 infraccions d'aquestes característiques, un 59% més que l'any anterior

Imatge d'arxiu d'un dels radars de tram situats a la variant de Girona
Els radars de tram multen cada dia 364 conductors a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

El 2009, Catalunya es va convertir en la primera comunitat autònoma d'Espanya on es va instal·lar un radar de tram. El túnel de Vielha, a la Vall d'Aran, va ser la localització on es va decidir col·locar el dispositiu. Nou anys després, el nombre d'aquest tipus de radar ha augmentat fins a 27.

Actualment, són 128,5 els quilòmetres de les carreteres i autopistes catalanes que gaudeixen d'aquests mecanismes de seguretat. Com a conseqüència dels mateixos, l'any 2017 i segons el Servei Català de Trànsit, 132.852 conductors van ser multats per excés de velocitat

Augmenten les multes dels radars de tram

Amb aquest registre, es descobreix una mitjana de 364 persones multades diàriament, nombre que supera notablement les dades obtingudes l'any anterior. El 2016, 78.333 vehicles van ser capturats superant els límits permesos, un 59% menys que el 2017.

No obstant això, s'ha de tenir en compte que una de les principals diferències entre els dos períodes és que l'any 2017 van estar actius els 27 radars de tram, mentre que el 2016 solament 13 dels actuals dispositius romanien en alerta. 

Radars de tram a Catalunya
Radars de tram a Catalunya | El Periódico

 

Què és un radar de tram?

Els radars de tram comptes amb dues càmeres de visió artificial infraroja ubicades una al començament i l'altre al final de cadascú dels carrils que controlen. Les càmeres graven la matrícula dels vehicles que passen pel punt inicial i tornen a capturar-les quan superen el punt final. 

D'aquesta manera, l'ordinador pot calcular el temps que ha trigat el vehicle a superar la distància assenyalada, coneixent si la velocitat emprada ha estat superior a la permesa pel sistema. D'haver comès la infracció, la fotografia és enviada a la Direcció General de Trànsit. 

Una vegada allí, el Centre de Tractament de Denúncies Automatitzades de la DGT, localitzada a León, tramita la denúncia pertinent i la remet per correu al titular del vehicle, per tal d'identificar el conductor infractor i advertir-lo de la sanció.


Comentaris

envia el comentari