IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Multen el conductor d'un Opel Astra per circular a 696 km/h a Bèlgica

Aquest model de cotxe podria assolir com a màxim una velocitat de 250 quilòmetres per hora

Estos radares recaudan millones de euros en poco tiempo.
Aquests radars recapten milions d'euros en poc temps. | Imatge de: GTRESONLINE.

 

A quadres. Així s'ha quedat un conductor quan ha rebut a casa una multa per excés de velocitat per la qual se l'acusa d'haver circulat a 696 quilòmetres per hora. La incomprensible sanció ha estat emesa a Bèlgica, on l'afectat ha recorregut a les xarxes socials per difondre la sanció que li han interposat.

El vehicle en qüestió, un Opel Astra, va superar en 646 quilòmetres per hora la velocitat màxima permesa a la via en què va ser caçat pel radar, segons apunta el document. I és que la carretera en què va ser multat té una velocitat màxima permesa de 50 quilòmetres per hora.

Gairebé a la velocitat d'un avió

Aquest sorprenent i divertit succés —encara que no pel seu protagonista— ha tingut lloc a la petita localitat de Quiévrain, prop de França. El protagonista de la història viu en Hensies, però tant el seu fill com ell es traslladen contínuament en aquest cotxe fins a la localitat belga per motius laborals.

Imagen de multa
Imatge de la multa | CatalunyaDiari.cat

 

No obstant això, ha explicat que ell no supera els índexs de velocitat i que «el meu fill condueix normalment a 60 quilòmetres per hora, com a màxim». Malgrat això, el radar va determinar que, després de reduir el marge d'error establert, circulava a una velocitat mínima de 654,24 quilòmetres per hora.

Més ràpid que un cotxe de Fórmula 1

El detall més significant d'aquest cas és la marca i el model de l'automòbil multat: un Opel Astra. En el seu model més optimitzat i després posar-lo a la màxima velocitat assolible, un cotxe d'aquestes característiques podria arribar als 250 quilòmetres per hora, com a màxim.

És més, ni tan sols els vehicles professionals de competició en esdeveniments esportius són capaços d'arribar a assolir aquestes velocitats. Per exemple, els models de Fórmula 1 poden arribar a circular a una velocitat màxima que se situa entre els 300 i 350 quilòmetres per hora.

Per això, és evident que la sanció es tracta d'un error, i el més probable és que l'errada hagi estat a l'hora de posar la coma en la xifra. És possible que la multa es registrés per una velocitat de 69,6 quilòmetres per hora, però en el moment de tipificar-la s'oblidessin d'incloure-la.


Comentaris

envia el comentari