YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Multen tres policies nacionals per saltar-se el toc de queda i anar beguts al volant

El cos obre una informació reservada per esclarir els fets, que poden acabar en expedient disciplinari

Control nocturn dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles
El cos obre una informació reservada per esclarir els fets, que poden acabar en expedient disciplinari | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han sancionat tres policies nacionals per incomplir el toc de queda i donar un d'ells positiu al test d'alcoholèmia. Segons han informat a ACN fonts policials, els tres agents circulaven per l'Eixample de paisà en un cotxe particular al voltant de les dues de la matinada la nit de dissabte al carrer Aragó

Quan una patrulla dels Mossos els va aturar per incomplir el toc de queda, els tres agents que estaven a l'interior del cotxe van afirmar estar de servei, segons publica el mitjà digital 'Tot Barcelona'. 

Tot i això, els agents del cos policial català no van creure la seva al·legació i van decidir denunciar-los per haver-se saltat el confinament nocturn, fet que els suposa una sanció pels tres ocupants. 

Alhora, van informar a la Guàrdia Urbana, ja que segons informa el mitjà de comunicació citat anteriorment, per motius de trànsit, havia de ser aquest cos municipal el qual havia de verificar la situació.

A banda, i segons el mitjà de comunicació citat anteriorment, la Guàrdia Urbana també va practicar un test d'alcoholèmia al conductor i als dos ocupants del vehicle, i tots tres van donar positiu. Així doncs, també se li va sumar una sanció administrativa al conductor per conduir begut, a banda de la immobilització del vehicle, ja que cap dels ocupants del cotxe es trobava en condicions per a conduir.

La Prefectura Superior de la Policia Nacional ha obert una informació reservada per escoltar els agents i esclarir els fets, en un procediment que pot acabar en expedient disciplinari en cas de demostrar-se que no era cert que es trobaven en servei.

Dos nous detinguts vinculats al supremacisme blanc

Agents dels Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, han detingut dues persones més, de nacionalitat espanyola, vinculades al supremacisme blanc com a presumptes autors dels delictes d'incitació a l'odi contra estrangers, tinença d'armes i explosius, enaltiment del terrorisme racista i contra la salut pública.

Les detencions d'aquesta segona operació es van practicar el dia 10 de desembre a Pamplona (Navarra) i a Ronda (Màlaga), localitat on també es va dur a terme una entrada i perquisició al domicili del detingut. Aquestes detencions s'emmarquen en una investigació iniciada a finals del 2019 a Lleida. Aleshores van quedar detinguts dos homes, un de la Pobla de Cérvoles (Lleida) i un altre de Campello (Alacant).

A la segona operació, els agents van intervenir diversa simbologia de caire nacionalsocialista, substàncies estupefaents, armes blanques així com material informàtic. Els detinguts han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de presentar-se a signar periòdicament al Jutjat.

Piscotròpics per obtenir finançament

Els investigadors han constatat que els nous detinguts pretenien, a través del cultiu i venda de substàncies psicotròpiques, obtenir mecanismes de finançament que els permetés, juntament amb la resta del grup, crear «comunitats blanques aïllades i armades».

La investigació ha permès identificar aquests dos nous detinguts, que haurien participat en els fets. Aquestes persones ocupaven un nivell jeràrquic, dins els canals de difusió, similar al dels primers detinguts.

Els investigadors també han pogut comprovar que els arrestats mantenen el seu ideari supremacista basat en tres aspectes. Primer, un marcat nacionalisme blanc que justifiquen amb una base científica que posiciona els blancs per sobre de la resta de races humanes. 

En segon lloc, adopten una postura antisistema i consideren que l'actual classe política governant vol perjudicar els blancs i per això afavoreix la immigració clandestina nord-africana cap a Europa i de tota classe de races. Per últim, justifiquen l'ús de la violència i l'enaltiment d'accions terroristes produïdes envers immigrants o col·lectius «no blancs».


Comentaris

envia el comentari