Imatge d'un aparador amb diversos tipus de pa

Multen al propietari d'un forn de pa de Catalunya per un motiu insòlit: 7.500 euros

L'encarregat assegura que aquesta suposada discriminació no correspon amb la realitat de l'empresa

Inspecció de Treball ha sancionat amb una multa de 7.500 euros al propietari d'un forn pastisser per fer una oferta laboral considerada discriminatòria cap a les dones. El cap de l'establiment ha assegurat que és un malentès i que el vuitanta per cent de la seva plantilla són dones. La Generalitat de Catalunya ha decidit que l'oferta de feina era excloent perquè discrimina per motius de sexe.

El propietari de Pa Artesà del Vallès, a Barcelona, en Gerard, va posar a la porta de la botiga un cartell buscant personal. «Busquem un mestre pastisser» anunciava el cartell on després indicava el telèfon al qual havien de trucar els interessats, en masculí, al lloc de feina. El problema va sorgir, ja que just damunt d'aquest mateix cartell posava: «Busquem personal per dependentes per a les nostres botigues».

Una quantia desproporcionada i un absolut malentès 

Era en aquest segon cartell on concretament, parlava d'interessades en el lloc de treball de dependentes, en femení. Ha estat aquest el punt en què s'ha basat la Inspecció per sancionar al propietari. «El fet de ser home o dona resulta del tot irrellevant pel desenvolupament de l'activitat professional indicada», destaca la denúncia.

El propietari del forn considera que aquesta sanció és desproporcionada i creu que és un malentès. «El que demanàvem era el títol de mestre pastisser, ens dona absolutament igual el fet de ser home o dona», afirmava Gerard.

Aquesta discriminació no es correspon amb la realitat de l'empresa

De fet, l'encarregat assegura que aquesta suposada discriminació no es correspon en absolut amb la realitat de la seva empresa. «Hi ha moltes dones contractades i, dins d'aquestes hi ha mestres pastisseres i mestres xocolateres», defensava Gerard. Així mateix, afegeix que, incidint en el fet que a les botigues hi ha contractats homes i dones, essent indiferent el sexe.

De moment les explicacions de l'empresari no li han estat suficients per esquivar la multa i ja avança que recorrerà a totes les instàncies per demostrar que no és masclista. Espera que tot pugui aclarir-se i no haver d'enfrontar-se als 7.500 euros de multa que Inspecció de Treball li exigeix. «És una sanció que a qualsevol comerç el posaria contra les cordes, conclou».