Primeres multes a ciutadans que feien esport a Espanya: El que no s'ha de fer

N'hi ha que encara segueixen disposats a fer el que els doni la gana

Peus d'un atleta corrent per la muntanya
Han arribat les primeres multes a ciutadans que han sortit a fer esport | Catalunya Diari

Aquest cap de setmana s'ha començat a permetre que els ciutadans puguin sortir a passejar i fins i tot a fer exercici físic. El Govern va donar a conèixer de forma clara els horaris i les normes que cal complir. Sembla, però, que com hem vist en altres ocasions i amb altres mesures, hi ha gent que està disposada a fer el que li vingui de gust.

Bona mostra d'aquesta irresponsabilitat d'alguns ciutadans, és que durant el dissabte i el diumenge les autoritats policials de moltes ciutats del país s'han vist en l'obligació de sancionar un elevat nombre persones que havien sortit a practicar esport.

Aquestes sancions no només han estat aplicades per no sortir a córrer o anar en bicicleta en els horaris que estaven establerts per a això, sinó també perquè no han anat guardant la distància de seguretat amb els altres, que és una premissa bàsica per evitar l'augment de contagis.

Així mateix, també aquestes multes s'han imposat a altres corredors, perquè no han dubtat a sortir en parella o en grup, quan s'ha indicat clarament que només es pot fer exercici al carrer de forma individual.

No obstant això, aquí no ha quedat la cosa. Així, per exemple, a Madrid la policia s'ha vist en la necessitat de sancionar diferents ciutadans que havien accedit per córrer a parcs que estan tancats o precintats per ordre municipal. I és que no van dubtar a saltar-se els precintes en espais com ara, per exemple, Madrid Río.

Per descomptat que actituds com aquestes l'únic que vénen a deixar patent és la irresponsabilitat d'algunes persones que no s'adonen que no només estan posant en risc la seva salut sinó també la dels altres. I davant d'aquestes actituds està clar que s'ha d'actuar com s'està fent, amb sancions que multin la seva inconsciència o la seva falta de respecte cap a la resta d'espanyols.


Comentaris

envia el comentari