Pla general del Passeig del Canadell de Callela de Palafrufell, una zona de segones residències amb alguns passejants

Els municipis de la Costa Brava detecten afluència de gent amb segona residència tot i les restriccions

El degoteig és constant

Els municipis de la Costa Brava han detectat certa afluència de persones amb segona residència –i també de francesos- que han arribat a les poblacions esquivant les noves restriccions imposades pel Govern. És el cas de municipis com Llançà o el Port de la Selva, a l'Alt Empordà. En aquestes poblacions, ha estat constant en els últims mesos el degoteig de persones que aprofitant el teletreball s'han instal·lat en segones residències.

Ho han notat en empadronaments i també en escolaritzacions. Aquest dijous, alguns també han aprofitat per desplaçar-s'hi, tot i que els alcaldes admeten que no ha estat una arribada «massiva». En municipis com Palafrugell o Monells, al Baix Empordà, en canvi, asseguren que han notat cert moviment però molt lleu. En el seu cas, temen que els arribin visitants de cap de setmana. Per evitar-ho, han previst controls als accessos en coordinació amb els Mossos.

 

Milers de nous casos de contagi a Catalunya

Just el dia que Catalunya s'ha llevat amb el confinament per municipis, el departament de Salut ha notificat aquest divendres 5.413 nous casos positius de Covid-19 a Catalunya per PCR o tests d'antígens (TA), fins als 227.984 amb prova PCR des de l'inici de la pandèmia. El 13,47% de les proves que s'han fet donen positiu. D'altra banda, s'han registrat 34 noves morts en els darrers 24 dies, amb un total de 14.008: 8.570 en hospital o centre sociosanitari, 4.225 en una residència, 868 en domicili i 345 que no són classificables per manca d'informació.

Pel que fa a l'índex de rebrot, aquest es manté molt alt, pujant 44 punts, davant l'estabilització dels darrers dies: passa de 838 a 882 punts, En canvi, la velocitat de propagació, l'Rt, ha continuat baixant, ho ha fet 5 centèsimes fins a l'1,29. La incidència a 14 dies segueix pujant i se situa ara a 715.

També hi ha 47 ingressats més per coronavirus als hospitals de Catalunya, amb un total de 2.434 persones, 447 de les quals a l'UCI (+13). Finalment, a les residències de gent gran hi ha hagut fins ara 21.218 persones que han donat positiu, de les quals 6.744 han mort i 135 es troben actualment ingressades, sis d'elles a l'UCI.