Un mutilat pel càncer, novè testimoni dels abusos sexuals del monjo de Montserrat

La víctima ha relatat a 'El Periódico' que va intentar suïcidar-se per segona vegada arran dels abusos d'Andreu Soler quan tenia 19 anys

El jove, que tenia 19 anys, va intentar suïcidar-se per segona vegada després dels abusos | Cedida

Novè i cru testimoni públic contra els abusos sexuals del monjo de Montserrat. Raúl P. ha explicat al diari 'El Periódico' que el monjo Andreu Soler va abusar sexualment d'ell quan tenia 19 anys després de patir un càncer d'ossos entre els 13 i els 15 anys i d'haver-se intentat suïcidar. Encara era verge i ara, als 50 anys, denuncia que «no procedia» que la seva primera vegada «fos amb un home depravat de l'Església». 

El denunciant relata que va viure una adolescència que «no desitja ni als seus enemics». Havia perdut els cabells per la quimioteràpia i li havien amputat una cama. No podia seguir el ritme dels joves de la seva edat, cosa que el feia sentir «marginat». L'últim dia de l'any de 1986 no va poder més i va intentar suïcidar-se. El trobarien inconscient, però just a temps per salvar-li la vida que havia volgut perdre, després d'un rentat d'estómac i uns dies en coma.

Els pares van recórrer al monjo per animar el seu fill

Van ser els seus pares els qui, veient la forta depressió en la qual havia caigut el seu fill, que l'havia portat fins i tot a voler perdre la vida, van presentar-li a Soler per animar-lo i aconseguir que es reconciliés amb els joves de la seva edat, sense saber que allò li provocaria un nou revés. 

«Era un home carismàtic, un encantador de serps que volia fer-se passar per terapeuta», explica Raúl. Assegura que el monjo Andreu s'aprofitava de la fragilitat de les seves víctimes, prometent-los responsabilitats i popularitat entre la resta de companys seus. 

Raúl P. és la novena víctima que denuncia el mateix monjo | Cedida

 

«Ell sabia que jo sortia d'una greu depressió amb intent de suïcidi inclòs», afegeix. Soler va convidar a Raúl a una jornada de convivències a l'Abadia, escenari on es van donar la majoria d'abusos denunciats i on començaria el seu nou malson. Va semblar-li estrany que aquell dia, al menjador, no hi hagués joves escoltes. No hi havia ningú més que ell a  la sala, sol, amb Andreu Soler

Segon intent de suïcidi per l'abús

«Em va abraçar molt fort, acostant el seu cos contra el meu. Vaig pensar que potser es tractava d'una teràpia espiritual», relata la víctima. Poc després el monjo va posar la mà als seus genitals i ho va comprendre tot. Soler pretenia tenir relacions sexuals amb ell. Va apartar-se una vegada i una segona, quan el monjo va posar-li la mà sobre els seus genitals veient el seu rebuig.

«Al final sempre feu el mateix», li va dir, confirmant que aquella no era la primera vegada que abusava d'algú. Aquell dia el monjo Andreu va masturbar-se davant seu. Raúl P no ho va explicar a ningú, però va tornar a intentar suïcidar-se.

Les seqüeles de Raúl segons la seva dona

La majoria d'abusos denunciats del monjo Andreu Soler es van donar durant una jornada de convivències a l'Abadia   | Twitter @Tv3

La dona de Raúl també ha parlat a l'entrevista amb 'El Periódico'. Ella ha viscut la història de prop i assegura que, per culpa del monjo Soler, el seu marit segueix tenint dubtes sobre la seva identitat sexual, tot i agradar-li les dones i ser actiu sexualment.

Ara viuen fora de Catalunya i tenen una filla. Raúl va trobar en la pintura una via d'escapament per recuperar-se psicològicament, tot i que té sempre present el que va viure: «El que em va fer va estar molt malament. Ja l'he perdonat, més sabent que és mort. Però no vull oblidar-ho». El 2007 va enfurismar-se quan Andreu Soler va rebre un homenatge, un any abans de morir, per la publicació del llibre 'Escoltisme i Montserrat'.

Raúl és la novena víctima dels abusos del monjo que destapa els fets després que Miguel Hurtado fos el primer a denunciar-ho. El testimoni vol recordar als joves que estiguin patint una situació semblant, «que això passa» i lluitar perquè els joves amb malalties greus puguin tornar a la vida real i reinsertar-se en la societat, el que el monjo Andreu Soler li va prometre abans de marcar-lo per sempre.


Comentaris

envia el comentari