Mor un nadó de cinc dies per un nou brot de listèria

La seva mare presentava símptomes però els metges van enviar-la a casa en repetides ocasions

Muere una de las personas afectadas por listeriosis en Sevilla
La mare havia consumit carn de 'La Mechá' dies abans | Cedida
 

Segons informa 'El Correo de Andalucía', l'associació de consum de FACUA ha confirmat la mort d'un nadó a Écija, Sevilla, que va morir tan sols cinc dies després del seu naixement a causa de la listèria que havia afectat la seva mare. El petit Manuel va perdre la vida el passat 2 de febrer. Ara, el cas s'ha relacionat amb el brot de listeriosi derivat d'un lot en mal estat de la marca 'La Mechá'.

La mare va consumir carn infectada quan estava embarassada

Segons ha explicat FACUA, tant la mare com el pare del menor van consumir carn de 'La Mechá' a la nit de cap d'any de 2018 amb unes altres tres parelles. La mare del petit, ja embarassada, va començar a sofrir els símptomes el 2 de general i el 13 del mateix mes va ingressar a l'hospital públic de Sevilla, on presentava diarrees, vòmits i dolor de ventre.

La dona va rebre l'alta el 15 de gener, però va haver de tornar quatre dies després perquè tenia contraccions. Allà li van donar un fàrmac i la van tornar a enviar a casa. El 27 de gener, la dona va tornar de nou a l'hospital i va ser derivada a l'Hospital Universitari Virgen del Rocío, on li van extraure líquid amniòtic. Les proves van donar positiu en listeriosis. 

Quan va donar a llum, estava embarassada de 29 setmanes

El 28 de gener, quan estava embarassada de 29 setmanes, va donar a llum a l'hospital on es trobava ingressada. A conseqüència de la malaltia i el part prematur, el nadó va morir el 2 de febrer al mateix hospital. La FACUA ha assegurat que representarà als pares en la causa i que espera que el jutjat d'Instruccions de Sevilla accepti la seva personació. Tant la mare com el fill es troben, oficialment, a la llista d'afectats per listeriosis i vinculats als lots en mal estat de Magrudis.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari