La nadala independentista que es va cantar a Brussel·les

En ella, es critica a Arrimadas, Iceta i García Albiol

Les festes nadalenques estan plenes de tradició, festivitat i ambient familiar, encara que això no impedeix que hi pugui haver humor i, fins i tot, ironia. Això és el que es demostra en aquest vídeo, on apareixen un grup de persones fent una versió de la nadala «Fum, Fum, Fum», convertint la clàssica cançó de Nadal en tot un càntic independentista.

En l'original nadala, s'escolten frases com «el 21 de desembre, guanyarà la independència», «qui dirà més que mentides? L'Arrimadas», «l'Albiol es queda sol» i «l'Iceta no lo peta i se'n va a fer punyetes», versionant amb aquestes paraules la lletra del mític «25 de desembre» que aquestes setmanes podrem escoltar en tots els carrers i centres comercials de Catalunya.

Un record de Brussel·les

L'escena no va ocórrer en carrers coneguts pels catalans, sinó tot el contrari. El grup de persones es trobaven a la Grande Place de Brussel·les, després de traslladar-li durant el passat pont de desembre, per celebrar, el 7 del mateix mes, la que va ser «la manifestació més gran de la història» que s'ha viscut als carrers de la capital de Bèlgica.

Es calcula que vora de 45.000 persones van col·lapsar la ciutat belga per demanar a la Unió Europea que escoltés el reclam de Catalunya, on es demana la llibertat pels exmembres del Govern a la presó, així com per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a més de l'oportunitat per realitzar un referèndum vinculant on es posi en qüestió el desig d'esdevenir un país independent.

La lletra de la nadala

Guanyarà la independència
Guanyarà la independència
El 21 de desembre, guanyarà la independència
Fum, fum, fum

Qui dirà més que mentides? L'Arrimadas
Qui dirà més que mentides? L'Arrimadas
L'Albiol es queda sol es queda, sol es queda sol
I l'Iceta no lo peta i se'n va a fer punyetes
Fum, fum, fum


Comentaris

envia el comentari