MINUT A MINUT

🔴 Totes les reaccions i mobilitzacions per la sentència del procés

Un nadó, ingressat a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII amb signes de maltractament

Els Mossos han començat una investigació dels fets
Un nadó ha estat ingressat a l'UCI Neonatal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona amb signes de possible maltractament | Cedida

 

Un nadó de només un mes d'edat es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) Neonatal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona des d'aquest dimecres, 13 de febrer, amb una sèrie de taques i marques al cos. Fonts del centre hospitalari han confirmat a TarragonaDigital.com que el nadó es troba en estat greu, i que, vint-i-quatre hores després, segueix ingressat amb el mateix pronòstic.

 

 

En tenir constància de l'ingrés, des de l'hospital van alertar a la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA), i van posar en coneixement de manera immediata els Mossos d'Esquadra. Segons ha pogut saber aquest mitjà, els Mossos van activar el protocol habitual per investigar les causes de les ferides del petit i esbrinar si aquestes marques podrien respondre a un suposat cas de maltractament en l'àmbit familiar. Degut a què la investigació es troba en curs, aquest supòsit és, a hores d'ara, només una hipòtesi.

La família desmenteix les acusacions de possible maltractament

De manera paral·lela, fonts de la família del nadó han desmentit a TarragonaDigital.com, de manera categòrica, les acusacions de possible maltractament al nadó. «Els pares estan molt afectats», han explicat les mateixes fonts familiars. Segons la seva versió, els pares del nadó haurien portat al nadó a urgències per un cas de «fongs a la boca» del menor, que serien els causants de les marques i els taques que presenta a la pell. 

 

Aquesta mateixa reacció cutània hauria començat a aparèixer, de manera progressiva, un cop la família ja es trobava a l'hospital. «El nen va entrar a Joan XXIII sense cap hematoma, de manera que és impossible que existís un possible maltractament previ», argumenta la família. «El germà gran del nadó també va presentar la mateixa reacció als fongs anys enrere, és una qüestió genètica», han explicat. Els Mossos encara investiguen l'origen de les marques del menor, i no han fet cap valoració sobre les possibles hipòtesis que sobrevolen el cas.

Comentaris