IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El nadó que va contraure salmonel·losi a Espanya es va poder contagiar per una mostra de llet que li va donar el pediatre

L'empresa encarregada de la producció de la llet, Lactalis, retirarà aquest producte del mercat

Lactalis es la empresa que fabrica la leche que ha sido contaminada con la salmonela.
Lactalis es la empresa que fabrica la leche que ha sido contaminada con la salmonela | Cedida

Ha sortit a la llum que el bebè que ha contret salmonel·losi a causa del consum d'una llet en pols infectada al País Basc es va poder contagiar després de prendre una mostra gratuïta de la llet de Lactalis que el seu propi pediatre va donar-li, així ho ha informat l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), pertanyent al Ministeri de Sanitat. 

Des de AECOSAN s'ha assegurat que l'empresa que ha fabricat el producte està finalitzant la retirada dels lots, que seran destruïts a través d'un gestor autoritzat. Ha estat la pròpia empresa Lactalis la que ha confirmat a l'Agència que estan realitzant la retirada de tots els productes fabricats pel grup.

No s'ha hagut de lamentar més casos

Aquest cas de salmonel·losi no es va publicar al web de l'Agència Espanyola de Consum, l'organisme assegura que va ser degut al fet que es desconeixia el producte i el lot de la citada mostra, dades necessàries per iniciar el protocol de comunicació de risc a la població.
 

«Solament s'informen els casos en els quals es coneixen les dades del producte i els lots implicats, per així evitar que els consumidors que puguin tenir-los al seu domicili els consumen», han explicat des de l'Agència.
 

Per la seva banda, Sanitat ha assegurat que les autoritats del País Basc han confirmat que no s'han produït més incidències després d'aquest cas, mentre que els serveis epidemiològics tampoc han tingut constància que s'hagin donat casos associats al consum dels productes del grup francès.


Comentaris

envia el comentari